Не бързам със своите действия по отношение г-н Пламен Узунов,

...
Не бързам със своите действия по отношение г-н Пламен Узунов,
Коментари Харесай

Радев не вярва на прокуратурата

Не бързам със своите дейности по повод господин Пламен Узунов, тъй като в случай че имах вяра в безпристрастността на прокуратурата, аз щях доста бързо да взема най-лесното решение за неговото премахване. Това съобщи президентът Румен Радев в коментар във връзка думи на основния прокурор Иван Гешев в предаването " Панорама " от края на предходната седмица, че с изключение на съветника по правни въпроси на президента Узунов, са били разпитани и още двама президентски съветници. Пламен Узунов даде показания по досъдебно  произвеждане за търговия с въздействие след огласени от държавното обвиняване кореспонденции сред него и предприемача Пламен Бобоков. 

Президентът, който през днешния ден е на посещаване в Козлодуй, не заяви имената на другите двама от екипа му, които са били на разпит, като посочи, че това е работа на прокуратурата. Самият Гешев пък не посочи при присъединяване си в " Панорама " по какви производства са водени разпитите.

Радев вижда преднамереност в дейностите на прокуратурата то с нарушаване на закона и " взимане на страна в политическите игри. Това за мен е неприемливо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. ", означи той и акцентира, че " тъкмо този проблем е доста по-голям, в сравнение с дейностите на самия Пламен Узунов, които може да реши единствено и само съдът ".

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов са тревожни, сподели още той, визирайки изтекли през уикенда нови два записа, в които са забъркани индиректно връзки към и с президента. Обръщението в единия запис е " Валентин Василич Златев ", а в другото не става напълно кой е вторият участник, само че се чуват указания да се подчертае, че министърът на стопанската система Емил Караниколов е взел участие в проведен от президента интернационален бизнес конгрес, макар, че ден по-рано Радев смъкна доверието си от кабинета.

Радев счита, че записите би трябвало да бъдат подложени на самостоятелна експертиза за тяхната достоверност. Според него тя не може да бъде обезпечена от българската прокуратура, която е заинтригувана страна. Тъй като в един от записите името на основния прокурор се загатва като " възхитен почитател на премиера ", съобщи Българска национална телевизия.

" Но записите в действителност са тревожни, тъй като в случай че се откри тяхната достоверност, това демонстрира и в лицето на Европа кой и по какъв начин ръководи. Аз се надявам персонално в целите на управническите политики на премиера да не са интригите ", сподели президентът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР