НДФ 13 века България“ за втори път обяви национален конкурс

...
НДФ 13 века България“ за втори път обяви национален конкурс
Коментари Харесай

Таланти в изкуството и науката, не остана време – 14 януари наближава

НДФ „ 13 века България “ за повторно разгласи народен конкурс за млади български създатели и учени. Срокът за подаване на документи изтича в средата на месеца

НДФ „ 13 века България “ за повторно разгласи народен конкурс за подкрепяне на професионалното развиване на млади български създатели и учени. Победителят в състезанието ще бъде джентълмен на Националната премия „ 13 века България “ за поддръжка на млади гении в актуалното изкуство и просвета, която Фондът учреди през 2019. Тя съставлява парична награда в размер на 5000 лв. с концепцията да послужат за подкрепяне на образованието и образованието.

В срокдо 17 часа на 14 януари 2022 за премията могат да аплайват български жители на възраст до 35 години със приключено висше обучение в областта на изкуството и науката и новаторски достижения в съответната област. Задължително изискване е претендентите през 2021 да са признати за следдипломна подготовка в упълномощени висши образователни заведения на територията на Европа, без България.

Конкурсът протича в два кръга. В първия кръг жури, несъмнено от Управителния съвет на НДФ „ 13 века България “, избира шестима номинирани претенденти, които ще бъдат оповестени до 31 януари 2022. В поддръжка на всеки от тях Фондът ще провежда дарителска акция под надпис „ Подкрепи гения – подари “.

Във втория кръг журито излъчва носителя на премията. Името му ще бъде оповестено сред 20 и 30 юни 2022. Наградата ще бъде връчена на тържествена гала.

За състезанието се кандидатства онлайн на уеб страницата на

За контакти и въпроси: e-mail:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР