Назначените от Русия управляващи на южната Херсонска област в Украйна

...
Назначените от Русия управляващи на южната Херсонска област в Украйна
Коментари Харесай

Русия евакуира още седем селища в Украйна

Назначените от Русия ръководещи на южната Херсонска област в Украйна оповестиха, че уголемяват зоната за евакуация от река Днепър, повтаряйки изказванията си, отхвърляни от Киев, че Украйна може би се готви да нападна язовира в Каховка и да наводни района, заяви Ройтерс.
В обява в " Teлеграм " Владимир Салдо - подкрепяният от Русия началник на региона, отчасти окупирана от съветските сили, съобщи, че уголемява региона, обзет от заповедта за евакуация на цивилните жители с още 15 км, което включва още седем селища.
" Поради риска украинският режим да употребява неразрешени способи за водене на война и по отношение на информация, че Киев приготвя масиран ракетен удар по водноелектрическата централа в Каховка, съществува непосредствена заплаха Херсонска област да бъде наводнена, което ще докара до гибелта на доста цивилни, до унищожаването на инфраструктура и до филантропична злополука ", съобщи Салдо във видеосъобщение.
" Предвид обстановката, взех решение да разширя зоната за евакуация с 15 километра от Днепър. Решението ще направи допустимо основаването на многопластова отбрана за отбиване на украинските офанзиви и отбрана на цивилното население ".
Киев отхвърля да възнамерява офанзива против язовира в Каховка, което би довело до изпускане на голямо количество вода и наводнение на градове и села, някои от които съветските войски превзеха при започване на войната.
Украйна съобщи, че многократните съветски изказвания, че Украйна се готви да нападна язовира, който контролира доставките на вода за анексирания Кримски полуостров и Запорожката атомна електроцентрала, в действителност са симптом, че самата Русия обмисля да провежда нахлуване на обектите, за което след това да упрекна Киев и западните му поддръжници.
Русия изтегля десетки хиляди цивилни жители от западния бряг на река Днепър през последните седмици поради напредващата украинска контраатака. Назначените от Москва публични лица оферират на жителите еднократни заплащания в размер на 100 000 рубли (1628 долара), с цел да изоставен, а Русия им обезпечава жилища в други региони на Русия, сподели Салдо.
До момента от разположените на десния бряг на Днепър територии на Херсонска област са евакуирани към 70 000 поданици, съобщи пред телевизионния канал " Соловьов лайв " Салдо, представен от ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР