Назначените от Москва власти обвиниха силите на Киев, че днес

...
Назначените от Москва власти обвиниха силите на Киев, че днес
Коментари Харесай

Назначените от Москва власти обвиниха Украйна за ракетен удар срещу хотел в Херсон

Назначените от Москва управляващи упрекнаха силите на Киев, че през днешния ден са изстреляли ракета по хотел в Херсон, град под съветска окупация в Южна Украйна, убивайки двама души, в това число някогашен народен представител, съобщи Франс прес. Тези изказвания към този момент не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, отбелязва Агенция Франс Прес,. 

„ Днес към 05:30 ч. локално време (и българско) украинските въоръжени сили изстреляха ракета по хотел " Плей бай Рибас “ в Херсон, се споделя в изказване на съветската окупационна районна администрация. „ По предварителни данни двама души са починали при този терористичен акт “, показаха проруските управляващи и прибавиха: „ Спасителите към момента претърсват отломките в търсене на жертви и оживели. “ Служителят на проруската районна администрация Кирил Стремоусов твърди, че измежду убитите е и някогашният украински народен представител Алексей Журавко, симпатизиращ на Русия.

Според проруските управляващи по време на удара в този хотел са се намирали и публицисти от съветски медии. Руският държавен канал Ар Ти разгласява фотоси, показващи съгласно малкия екран по какъв начин един от нейните оператори е изваден от купчина парчета. Съобщението за този ракетен удар идва в миг, когато проруските управляващи в четири следени от Москва района в Украйна, в това число района на Херсон, от петък провеждат „ референдуми “ за одобряване на анексирането на тези територии от Русия.

Тези референдуми, избрани като " подправени " от Киев и неговите западни съдружници, се чака да продължат до вторник. Град Херсон падна под контрола на съветските сили при започване на офанзивата на Москва в Украйна в края на февруари. Той се намира в регион, където украинските сили от няколко седмици правят огромно контранастъпление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР