Назначената от Москва администрация в окупираната украинска Запорожка област ще

...
Назначената от Москва администрация в окупираната украинска Запорожка област ще
Коментари Харесай

Властите в окупирана украинска област обявиха референдум за присъединяване към Русия

Назначената от Москва администрация в окупираната украинска Запорожка област ще организира референдум за присъединение към Русия. Подкрепяният от съветската войска регионален шеф Евгений Балицки подписа в понеделник заповед за насрочване на референдума.

Новината пристигна няколко часа след изказване на украинския президент Володимир Зеленски , който сподели, че в случай че Москва провежда референдуми за присъединение към Русия в следените от нея елементи на Украйна,.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на Зеленски няколко часа по-късно. Той сподели, че думите му са неправилно ориентирани, в случай че се отнасят към съветските жители или ръководещите в Москва, тъй като референдумите отразяват волята на локалните хора в тези територии.

Руската войска окупира забележителна част от Запорожка област при започване на непредизвиканата военна инвазия в Украйна. Още тогава назначените от Москва управляващи в Запорожка област и различен окупиран регион - Херсонска област , оповестиха, че ще проведат референдуми за присъединение към Русия.

Няколко западни разследващи организации оповестиха в последните седмици, че Москва ускорява натиска това да стане скоро. Представители на Москва са посочвали като вероятен миг за провеждането на референдуми в окупираните области месец септември .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР