Наземните сили на израелската армия все още не са нахлули

...
Наземните сили на израелската армия все още не са нахлули
Коментари Харесай

Армията на Израел не е навлязла в Газа

Наземните сили на израелската войска все още не са нахлули в линията Газа . Това заяви в петък Sky News Arabia.

По-рано пресслужбата на израелската войска заяви, че нейните въздушни и наземни елементи " нападат Газа ".

Междувременно източник от палестинските специфични служби сподели за Sky News Arabia, че тази информация не дава отговор на действителността . Това потвърдиха и формалният представител на израелската войска Авихай Едри.

" Опровергаваме информацията на редица медии за наземната инвазия в бранша ", сподели той.
 Израел стартира интервенция против Газа
Израел стартира интервенция против Газа

Ескалация на напрежението

Изявленията на израелските военновъздушни сили за офанзивите против Газа съответстваха с най-масираните бомбардировки на анклава от началото на актуалната борба - към среднощ за 15 минути бяха направени към 100 удара в тази част на палестинските територии. В същото време както авиацията, по този начин и тежката артилерия вземат участие в обстрела. Експерти напомнят, че сега се повтаря сюжета от 2014 година , когато Газа също беше подложена на масиран обстрел преди армията да влезе в анклава.

На този декор Бригадите на мъчениците " Ал Акса ", които са въоръженото крило на палестинското придвижване " Фатах ", което по време на последната ескалация не зае позиция, подреди на своите бойци да се приготвят " за среща с врага " .
 Съединени американски щати изтеглят военните си от Израел
Съединени американски щати изтеглят военните си от Израел

Ескалация на напрежението в Близкия изток

От своя страна " Бригадите Иззадин ал Касам ", които са бойното крило на придвижването Хамас, което управлява Газа, разяснявайки опцията за сухопътна интервенция, показаха, че всяко настъпление " единствено ще даде опция да се убият и заловят още повече врагове " . От Хамас оповестиха изстрелването на към 100 ракети в посока на израелския град Ашкелон. Сдерот също беше подложен на обстрел след среднощ.

Последните данни от Министерството на здравеопазването на анклава от 10 май сочат, че 109 палестинци са станали жертви на борбата и над 620 са ранени. Сред убитите са 28 малолетни и 15 дами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР