Назели Багдасарян, говорител на министър-председателя на Армения, обяви, че броят

...
Назели Багдасарян, говорител на министър-председателя на Армения, обяви, че броят
Коментари Харесай

Армения: Над 100 000 души са избягали от района на Нагорни Карабах

Назели Багдасарян, представител на министър-председателя на Армения, разгласи, че броят на бежанците, влезнали в страната през миналата седмица, е достигнал 100 417, от почти 120 000 души население на Нагорни Карабах, оповестява " Бибиси ".

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) също съобщи, че 100 000 души са избягали , като уточни, че доста от бягащите " са гладни, изтощени и се нуждаят от незабавна помощ ".

Артак Бегларян, някогашен арменски сепаратистки чиновник, сподели, че " последните групи " поданици на Нагорни Карабах са на път за Армения през днешния ден

" Остават най-вече няколкостотин души, множеството от които са длъжностни лица, чиновници на незабавната помощ, доброволци, и някои хора със специфични потребности ", написа той в обществените мрежи.
 Организация на обединените нации се готви за 120 хиляди бежанци в Армения
Организация на обединените нации се готви за 120 хиляди бежанци в Армения

До момента от Нагорни Карабах са избягали над 88 хиляди души

В допълнение към убитите по време на минимум  в Нагорни Карабах в понеделник. Все още не е ясно какво е предизвикало детонацията покрай основния град Ханкенди, именуван от арменците " Степанакерт ".

Организация на обединените нации заяви, че, с цел да направи оценка на филантропичната обстановка, откакто Азербайджан сподели, че ще разреши такова посещаване.

Арменският посланик Едмон Марукян разкритикува определеното време на визитата, само че акцентира, че е значимо чиновниците на Организация на обединените нации да видят сами на какво са били подложени етническите арменци.

" Добре е, че ще бъдат там и ще станат очевидци, на това по какъв начин тези хора са били етнически прочистени от родината си, от домовете си, където са живели техните родители, където са живели техните предци; тези хора са били изцяло прочистени от тази територия ", сподели той пред " Бибиси ".
 Съединени американски щати изпращат филантропичен екип в Карабах
Съединени американски щати изпращат филантропичен екип в Карабах

Целта е съответен отговор на потребностите на локалното население

Припомняме, че Азербайджан разгласи, че желае да реинтегрира региона и да третира жителите му като равни. Марукян отхвърли тези уверения като " неистина ". " Това е цялостна агитация, още една азербайджанска подправена агитация. Никой няма да остане в Нагорни Карабах ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР