Найроби. Гаранцията за успех в борбата със замърсяването е всички

...
Найроби. Гаранцията за успех в борбата със замърсяването е всички
Коментари Харесай

Министър Нено Димов пред ООН: Гаранцията за успех в борбата със замърсяването е всички ние да работим съвместно за ефективни и ориентирани към резултатите решения

Найроби. Гаранцията за триумф в битката със замърсяването е всички ние да работим взаимно за ефикасни и насочени към резултатите решения. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов пред делегатите на третата сесия на Асамблеята на Организация на обединените нации по околна среда, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . Сесията се организира под мотото „ Към свободна от замърсяване планета “ в седалището на Програмата на Организация на обединените нации по околна среда в гр. Найроби, Кения, в интервала 4 - 6 декември 2017 година
В рамките на съвещанието на високо равнище министър Димов направи изявление, в което показа уговорката на държавното управление за повишение качеството на въздуха. Едно от главните събития на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранш околна среда ще бъде проведеният взаимно с Европейската комисия 21-ви Европейски конгрес „ Екоиновации за качество на въздуха “ (5 - 6 февруари 2018 година в София), уточни министърът.
Европейски Съюз и неговите страни членки чакат Асамблеята да одобри амбициозна, съсредоточена и насочена към дейности министерска декларация, изразяваща политическия ангажимент за ефикасна битка със замърсяването.
В Асамблеята вземат участие европейският комисар по околна среда Кармену Вела, министърът на околната среда на Естония и сегашен ръководител на Съвета по околна среда Сийм Кийзер, министри на околната среда на страни членки на Европейски Съюз и на Организация на обединените нации.
Европейски Съюз и страните членки са вносители на план на резолюция по околна среда и здраве, отдадена на взаимовръзките сред замърсяването и благосъстоянието. Целта е да се призове Асамблеята да очертае съответни дейности и ограничения по характерни въпроси, да вземем за пример тежките метали, възходящото потребление на пестициди и изкуствени торове. Замърсяването, здравето и околната среда са неразривно свързани и напредъкът по дневния ред по околна среда значи работа по здравния дневен ред, както и по по-широкия дневен ред по стабилно развиване.
Европейски Съюз и неговите страни членки желаят да допринесат доста по планове на резолюции, импортирани от други страни, свързани с чистотата на въздуха, запазване на почвите, морските боклуци и други
Асамблеята на Организация на обединените нации по околна среда е управителният орган на Програмата на Организация на обединените нации по околна среда и е най-високопоставеният международен орган за взимане на решения в региона. Програмата на Организация на обединените нации по околна среда е водещата организация в областта на околната среда на световно равнище, която слага интернационалния екологичен дневен ред.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР