Найлоновите торбички и меки опаковки са сред най-смъртоносните пластмаси в

...
Найлоновите торбички и меки опаковки са сред най-смъртоносните пластмаси в
Коментари Харесай

Найлоновите торбички - сред най-смъртоносните пластмаси за морските животни

Найлоновите торбички и меки опаковки са измежду най-смъртоносните пластмаси в животните в международния океан, заяви електронното издание на английския в. "Гардиън ", като се базира на разбор на данни от стотици научни публикации.

Изоставени риболовен мрежи, както латексови ръкавици и балони са измежду другите най-опасни за живота на морските жители боклуци спрямо останалия отпадък, който животните гълтам, съобщи Българска телеграфна агенция. Анализът е дело на научната организация на австралийското държавно управление. Поглъщането на пластмаси е причина за гибелта на представители на над 80 скотски типа.

Китовете, делфините и морските костенурки са измежду най-уязвимите на поглъщането на тънки пластмаси, до момента в който морските птици са изключително застрашени от поглъщането на твърди пластмасови частици и балони.

"Смъртта, която настава след поглъщането на някои от тези артикули, не е бърза и най-вероятно е да не е безболезнена ", сподели морският еколог доктор Лорън Роман, началник на проучването. "Това е ужасяващ метод да се почине ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР