Най-влиятелният политик в Полша беше хванат да чете книга за

...
Най-влиятелният политик в Полша беше хванат да чете книга за
Коментари Харесай

Най-влиятелният политик в Полша хванат да чете книга за котки в парламента

Най-влиятелният политик в Полша беше заловен да чете книга за котки по време на съвещание на Народното събрание, оповестява АП.

По време на дебата Ярослав Качински, водач на ръководещата партия " Право и правдивост ", задълбочено четеше дребния справочник " Атлас на котките: Диви и домашни ".

On a massive day in parliament, with votes on judicial reform, Kaczyński is clearly relaxed: he's reading an 'Atlas of Cats' in the chamber pic.twitter.com/lfETF65IRD
— Notes from Poland (@notesfrompoland) November 24, 2017

Депутатите дебатираха редица тематики, в това число противоречиви промени в правосъдната система, които съгласно консерваторите на Качински са нужни за реформиране на системата, само че Европейски Съюз пък има вяра, че нарушават разделянето на управляващите.

Известно е, че 68-годишният Качински обича котки и от години гледа в жилището си. Той също по този начин оказва помощ и на бездомни котки.

Една от котките на политика влезе в новините през предишното лято по време на антиправителствени митинги. Черната котка беше снимана да стои на прозореца на жилището на Качински.

Полски медии означават с подигравка обстоятелството, че книгата за котките, която Качински чете, е оповестена от немското издателство " Аксел Шпрингер ", което има мощно наличие на полския медиен пазар. Полският политик приканва за приемане на закон, който да ограничи задграничната благосъстоятелност в медийния бранш, наблягайки, че мощното наличие на задгранични притежатели на медии вреди на полските национални ползи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР