Най-висшият административен съд на Франция отхвърли в сряда жалби срещу

...
Най-висшият административен съд на Франция отхвърли в сряда жалби срещу
Коментари Харесай

Франция: Висшият административен съд подкрепи затваряне на мюсюлманска НПО

Най-висшият административен съд на Франция отхвърли в сряда тъжби против разпускането на мюсюлманска неправителствена организация и шестмесечното затваряне на джамия, подредено от държавното управление от ислямистки радикал, съобщи Агенция Франс Прес.
Президентът Еманюел Макрон даде обещание да предприеме ограничения против радикалната ислямистка активност във Франция след убийството на учителя Самуел Пати на 16 октомври, който сподели в клас карикатури на пророка Мохамед.
Висшите магистрати постановиха, че разпускането на неправителствената организация BarakaCity, подредено от държавното управление, може да бъде целесъобразно заради мнения, " подбуждащи дискриминация, принуждение и ненавист " от ръководителя на групата, се споделя в изказване.
 Нидерландия лимитира непознатото въздействие върху джамиите Нидерландия лимитира непознатото въздействие върху джамиите
Правителството на Нидерландия изготви проект за деяние за справяне с проблематичното държание, породено от нежелано задгранично въздействие...
на BarakaCity в края на октомври, обвинявайки я във връзки с " радикалното ислямистко придвижване " и " оправдаване на терористични актове ".
Според кабинета организацията е разгласила насилствени и дискриминационни мнения в личните си сметки в обществените мрежи и посредством този на нейния създател и водач Идрис Сихамеди.
От BarakaCity отхвърлиха обвиняванията и апелират решението.
В настрана решение съдът също удостовери затварянето на джамията в Пантан, северно от Париж, за шест месеца, след обжалване на държавното решение от локалната мюсюлманска асоциация.
 Макрон: Ислямът е в рецесия по целия свят Макрон: Ислямът е в рецесия по целия свят
Френският президент Еманюел Макрон назова исляма " вяра, която е в рецесия по целия свят ", в тирада, адресирана до това, което той назова...
Съдът съобщи, че затварянето е целесъобразно, защото мненията на чиновниците на джамията и обсъжданите от нея хрумвания са " провокация ", която може да докара до.
По-специално обвиняването е във връзка със шерване на видео, оповестено от бащата на възпитаник в учебното заведение на Пати, в което обществено е нападнат учителя за проявление на карикатурите в клас.
Имам, който по това време беше на работа, беше минал образование в фундаменталистки институт в Йемен и от този момент напусна джамията.
Адвокатите на джамията показаха паника от решението, заявявайки, че храмът е подготвен да даде гаранции, с цел да разреши бързото му отваряне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР