Най-високопоставените длъжностни лица в ООН, занимаващи се с проблемите на

...
Най-високопоставените длъжностни лица в ООН, занимаващи се с проблемите на
Коментари Харесай

Висши представители на ООН по миграцията и бежанците разкритикуваха бездействието на ЕС

Най-високопоставените длъжностни лица в Организация на обединените нации, занимаващи се с проблемите на миграцията, подлагаха на критика през днешния ден Европейския съюз, че не съумява да откри решения на миграционните проблеми в света, съобщи ДПА.

Върховният комисар за бежанците на международната организация Филипо Гранди и шефът на Международната организация по миграцията Антонио Виторино направиха своите изказвания след среща с вътрешните министри на страните от Евросъюза в Люксембург. Въпреки забележителния спад на новопристигащите от 2016 година насам, "все още липсва сложен метод към тези проблеми ", означиха Гранди и Виторино в обща декларация.

"Очертани бяха редица основни области, в които незабавно се изисква явен лидерски метод ", се прибавя в документа.
Служителите на Организация на обединените нации дадоха за образец обстановката в Либия, където доста мигранти са арестувани в лагери при ужасяващи условия, до момента в който водещият се от два месеца боен спор към столицата Триполи още повече утежнява картината.

В Европейски Съюз съвсем няма прогрес през последните години по от дълго време назрялата потребност от преразглеждане на разпоредбите за леговище, а страните членки остро спорят по какъв начин по-справедливо да си разпределят отговорностите, отбелязва ДПА.

"Необходимо е шерване на отговорностите и от Европейски Съюз се изисква да поеме мощна управителна роля ", се споделя в декларацията на Гранди и Виторино.

Двамата приветстваха напредъка към координиране на краткотрайни правила по належащия въпрос за приемане на мигрантите, които доближават до крайбрежията на Европейски Съюз, като в това време приканиха да се сътвори "предсказуем механизъм ". "Всяка лодка, носеща се безпътно по водите на Средиземно море, е ново доказателство, че това просто не може да продължава ", подчертаха те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР