Най-високо в скалата на епизодичното пиянство сред юношите са Дания

...
Най-високо в скалата на епизодичното пиянство сред юношите са Дания
Коментари Харесай

Европейските юноши злоупотребяват с алкохол поне два пъти по-често от възрастните

" Най-високо " в скалата на епизодичното пиене измежду юношите са Дания (59%), Германия (55%), Австрия (49%), Словакия (47%) и Хърватия (45%), до момента в който казусът е най-лек в Исландия (8%), Норвегия (16%), Швеция (20%), Финландия (22%) и Португалия (24%), оповестява Eironews.

България е на осма позиция, с 42% младежи, признали тежко епизодично пиене. Това подрежда страната ни в една група със Словакия, Австрия и Унгария, където юношите, злоупотребили най-малко веднаж месечно с алкохол, са три пъти повече от възрастните с такива пристрастености.

По-ниско от междинното европейско равнище на епизодично препиване демонстрират тийнейджъриге във Франция, Испания (по 34%) и Италия (35%).

Във всички страни на Европейски Съюз мъжете по-често оповестяват за тежко епизодично препиване от дамите – приблизително 26.6%, спрямо 11.4%. Сред младежите обаче разликата е надалеч по-малка – най-малко един път на 30 дни препиват 36.8% от девойките и 38.1% от момчетатата.

Според отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, тежкото епизодично пиянство измежду юношите върви с редица тежки последици, в това число...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР