Най-високо платеният изпълнителен директор на компания в S&P 500 през

...
Най-високо платеният изпълнителен директор на компания в S&P 500 през
Коментари Харесай

Колко изкара най-високо платеният изпълнителен директор на компания в S&P 500 за 2019 г.?

Най-високо платеният изпълнителен шеф на компания в S&P 500 през миналата година е CEO на AMD Лиса Сю, която е изработила 58,5 милиона $ през 2019 година.

Тя е първата жена, която оглавява годишния лист, формиран от Associated Press и изпълнителната компания за разбор на обезщетения Equilar, след старта ѝ през 2011 година, съобщи CNN.

Сю завоюва общо 58,5 милиона $ през 2019 година - съвсем 13 милиона $ повече от идващия най-високо заплатен изпълнителен шеф на Discovery Inc Дейвид Заслав, който е изработил 45,8 милиона $. 

Тъй като изследването преглежда компенсационните пакети от 2019 година, резултатите не отразяват въздействията от пандемията, което подтикна доста ръководители да се откажат от част или от цялата си отплата.

След като поема кормилото на AMD през 2014 година, Сю заварва компанията на ръба на финансовата съсипия и я трансформира в топ попълнение на индекса S&P 500 и страховит съперник на Intel. 

Само през 2019 година акциите на AMD са нараснали със 156%. И това се дължи на смелите залози на Сю. Тя е една от дребното дами, водещи огромни софтуерни компании и е една от 20 дами, съставили листата на Equilar, в който вземат участие общо 329 изпълнителни шефове. В тези 20 са включени и Мерилин Хюсън, шеф на Локхийд Мартин, Мери Бара от General Motors (GM) и някогашният изпълнителен шеф на IBM (IBM) Джини Ромети, която отстъпи през април.

Проучването сподели, че междинното обезщетение за дамите ръководители е 13,9 милиона $, спрямо 12,3 милиона $ за мъжете, само че в листата има надалеч по-малко дами, в сравнение с мъже.

В по-широк проект изследването откри, че междинната отплата за всички изследвани изпълнителни шефове доближава 12,3 милиона $, което е 4,1% повече от 2018 година, макар че темпът на напредък е по-бавен от предходните две години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР