Най-вероятно знаете тази история и правите същото, както милиони други

...
Най-вероятно знаете тази история и правите същото, както милиони други
Коментари Харесай

Как Google превърна откраднатото време в олимпийски спорт

Най-вероятно знаете тази история и вършиме същото, както милиони други по света. Последните калкулации демонстрират, че повече от половината в международната популация разполага с интелигентен телефон. Той е нашият прозорец към всичко, дава ни безспорната независимост да се показваме, да бъдем известни, дейни и даже сполучливи. Тази дребна пластмасова кутийка има повече хардуер от нужния, с цел да изпратите човек на Луната.

Шегата продължава с това, че през днешния ден я използваме, с цел да изстрелваме птици с прашка. Тобаяс Роус-Стокуел има една малко по-различна позиция за този тип технология. Всеки път, когато включим компютъра си или отворим телефона си, с цел да погледнем нещо, мозъкът ни влиза в злокобно полесражение. Противникът е оня проектант на нашия цифров свят. Неговото оръжие са приложенията, информацията, известията и всичко, което може да се изобрази на дребния екран.

Успехът на съперника се крие в кражбата на времето и вниманието, а заложникът, това са вашите пари. Съпротивата е слаба, изисква се мозък и воля, опозиция против изкушението и опит в пропускането на всички бомбардировки с клипчета, мемета, вицове и занимателни детайли, с които рекламата се прокрадва сред пръстите. Най-вероятно губите тази борба, изгубили сте я със закупуването на тези артикули.

Не сте сами, милиони други я губят по няколко пъти дневно. Тази картина не ви е непозната, поглеждате екрана, с цел да видите времето и по-късно прекарвате към 20 минути в гледането на всички останали приложения, цифровият свят е в пъти по-красив, изключително откакто го гледате през един идеален екран. Едва ли сте тръгнали с желанието да си губите времето, само че това се случва.

Не е загадка, не е изненада, не е ваша виновност, просто дизайнът на всичко към вас е планиран напълно. Добре пристигнали в цифровата заешка дупка, където даже Алиса ще бъде принудена да закупува всичко на промоция, освен това на драго сърце и чувство за надвиване на системата. Рекламата е вашият нов най-хубав другар, тя е хамелеонът в цифровия свят, огледалото „ Ейналеж “ от поредицата „ Хари Потър “, което ще ви продаде допустимо най-хубавата фантазия, разрешавайки фантазията да стигне нови хоризонти.

Това е повода да откривате толкоз доста „ безвъзмездни “ приложения, които вместват някоя друга реклама, до момента в който чакате идващия екран да зареди. И това се случва, до момента в който рано или късно, някоя реклама не успее да пробие отбраната ви. Това е тайната на всичко гратис, постоянно плащате с времето си и вашите лични средства.

Докато вие играете игри, един звук анализатори се стреми да построи съвършения панел, в който ще прикрие милиони редове в код, с цел да може вашето внимание да се прикове.

Технологичните компании, другите медии и даже цифровите основатели на наличие, те са в едно безпределно съревнование за визити, кликове, наличие и доста много други фактори, с които да завоюват вашия взор. Всичко желае вашето внимание и го получава, а най-тъжното е, че милионите по света си заплащат за това преживяване, като изключим някои страни, които задължиха Фейсбук да си заплаща за постовете, а не противоположното. Тобаяс е безапелационен в едно – тази технология работи идентично с всеки различен детайл, в това число личната политическа система.

Мнозина бяха щастливи от обстоятелството, че имаме всичката информация на света, само че тя не е свободна, управлява се от логаритми, стремящи се да уловят нашите страсти. Резултатът е забележим, милиони нападателни гласове не престават да крещят и да ни заплашват, не престават да демонстрират най-грозните картини, заради простата причина, че това ни кара да бъдем дейни. Лошата вест, потвърдено от братовчедите на Фройд, е най-хубавата вест.

Социалната мрежа, оня пъкъл, в който се разхождаме толкоз години, това е новото обикновено, хоризонтът, където всеки от гения до простока, имат право да употребяват своето мнение. В такива типичен моменти е ясно, че Волтер в никакъв случай не е бил прав, даже не може да се счита за настоящ.

Благодарение на правото на глас, една голяма маса, която в никакъв случай преди този момент не е знаела по какъв начин работи аероплан, мотор с вътрешно горене и електричество, в този момент стана специалист по по този начин наречените кемтрейлс, хаарп технологията, радарните системи, здравното обучение и епидемиологията, а да не приказваме за множеството гео политици и специалисти на войната. Последните даже не са чели Сун Дзъ и други безсмъртни произведения, все пак са сигурни, че знаят доста добре по какъв начин светът и някакви мислени фигури ги преследват, с цел да ги унищожат.

Благодарение на последните люде, светът стана обективен, сладкодумен и изключително неоправдателен.

За първи път в последното десетилетие се оказа, че хора с ниска просветеност могат да имат най-високо мнение, че та са праведниците на света и би трябвало да дефинират хода на цивилизацията.

Странно е, само че в случай че върнете лентата с 10-12 години обратно, може би ще си спомните, че мнозина носеха книги във влака, доста малко бяха лицата, които се осветяваха от синята светлина. Днес ще откриете, че броят на хората с очила се усилва, хората с проблеми във врата също. Всички цифрови устройства докараха една нова и още по-интересна пандемия, чийто признаци от време на време могат да бъдат даже смъртоносни. Телефоните с кабел бяха способни да държат всички проблеми малко по-далече от вас, най-малко до момента в който стоите надалеч от тях.

Науката потвърди няколко пъти, че мозъкът отделя допамин, когато сме пред цветната еуфория и се опитваме да открием нещо ново и доста вълнуващо. Дигиталният аз става много по-вълнуващ от всичко във външния свят. Заболявания като ADHD се усилват доста, когато мозъкът ни е облъчван с тонове информация, до момента в който най-сетне не избира да се изключва и ориентира в светлинната цветна еуфория.

Описанието на това заболяване в толкоз напреднал свят и търсенето на лекуване, на практика наподобява на опит да уловите всяка капка дъжд с ръце.

Някои хора стартират да конфигурират стратегии, програмен продукт и най-различни други допълнения в браузъра, с цел да отстраняват шанса да се разсейват, както от телефона, по този начин и от самия компютър. В днешно време има хора, които към момента стоят надалеч от телефона и не изпитват заспалото успокоение, до момента в който гледат тонове информация, фотоси и всевъзможни истории. Те употребяват времето си за преживяване на своя личен живот, а това е достижение, което малко на брой могат да изпитат, изключително след поглеждане в цифровата пропаст.

През 2018 година към 63% от притежателите на мобилни телефони са се пробвали да лимитират тяхното въздействие. Половината са съумели и от тях има малко на брой, които се считат за сполучливи. През 2022 година американците прекарват близо 5 часа с мобилното си устройство. Мнозина ще прекарат към 1/3 от целия си умишлен живот. Точно затова е добре да се опитате да откъснете един човек от всичко това. И това надалеч не е всичко, от дълго време има направени проби, които ясно демонстрират какво е здравословното време, прекарано в един уебсайт. За да се увеличи тъкмо този фактор, множеството инженери основават най-различни планове и технологии, с които да накарат човек да стои, да бъде по-активен и да работи по-дълго в уеб страницата.

Преди това има хрумвания, които да разрешат на един консуматор да понижи времето си, само че въпреки всичко да вземе нещо потребно и да е задоволен от използването на самата платформа. Вместо да се построи нещо сходно, в този момент ще откриете най-различни клопки. Играхте ли нашите игри, видяхте ли нашето видео наличие, абонирахте ли се за обществените мрежи. Онези инженери, които в миналото са учили поведенческа стопанска система, са напълно осведомени с концепцията, че човешкият мозък не е изключително разумен. Те познават и методите, с които да отключат едно държание и да въздействат на човешкия мозък.

Слот машините в едно казино са първият подобен детайл. Някой доста ясно е пресметнал какъв брой време е належащо, преди да се възбуди мозъкът от дадена облага. След това даже не се осъзнава, че вместо да се индексира позитивен резултат, клиентът в никакъв случай не е осъзнал по какъв начин е вложил повече и повече пари в своето развлечение и в този момент го е трансформирал в фикс идея. Човекът зад този екран е мишката, която обикаля в лабиринта и на някой ъгъл получава късче сирене, с което да продължи своя лов.

Няма излаз от този капан, само че най-важното е, че човек се усеща благополучен, като че ли е надхитрил системата, без да знае, че тя е един безконечен цикъл. Мнозина, в това число и чиновници от Гугъл, стартират акция против този модел и считат, че човешкото време би трябвало да се влага в доста по-полезни действия, в сравнение с безкрайното висене в телефона. Балансът се поддържа от хора като Нир Ейл.

Въпросният благородник е занаятчия в привличането на погледите и разполага с консултантска компания, позволяваща на множеството компании да изградят поробващи платформи и да накарат всички да завоюват повече и повече внимание. Нир поддържа мнението на френския мъдрец Пол Вирильо „ Когато изобретиш кораба, изобретяваш и корабокрушението. “.

Какво е заключението и какъв е изходът? Ако сте живели дълго време без тези устройства и помните животът преди цифровото иго, то най-вероятно ще имате и спомен от един по-красив свят. В другият случай ще откриете, че когато няма 256 милиона цвята, затворени в екран, то сивотата завладява всички сетива. Най-важното е, че би трябвало да запомним нещо доста значимо от цялото крушение – от време на време е належащо да бъдем себе си и да не се опитваме да бъдем профил, който събира сърчица, палчета и други атрибути.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР