„Най-вероятно здравната карта ще бъде част от личната карта. Няма

...
„Най-вероятно здравната карта ще бъде част от личната карта. Няма
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Здравната карта ще бъде част от личната

„ Най-вероятно здравната карта ще бъде част от персоналната карта. Няма смисъл от обособена, откакто в персоналната ще има чип “, съобщи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов по бТВ.

Той акцентира, че по този начин няма да се вършат злоупотреби със сканиране на персонални карти и прокарването им през четци.

„ Електронната персонална карта ще реши този проблем присъствено. Отивайки на място ще можем да я сложим, с цел да потвърдим, че сме там”, сподели той.

Министърът изясни, че жителите няма да са длъжни незабавно да сменят персоналната си карта. „ Обмисля се, в случай че промяната би трябвало да стане бързо, дали да не бъде субсидирана от бюджета. Но сигурно в интервал от няколко години всички ще имат новите персонални карти”, добави той.

Министърът сподели още, че персоналните данни ще се съхраняват в системата и ще се подсигурява, че няма злоупотреби с тях.

„ Всеки доктор ще има достъп до нашето електронно досие с спогодба за достъпа кой експерт до какво по-точно има право “, изясни той като акцентира, че това се разисква. Ще може и пациентът да дефинира кое да се вижда от лекаря, да вземем за пример през мобилен телефон.

Божанов акцентира, че дигитализирането на здравната система ще я направи по-ефективна.

„ Не, че нямаме специалисти лекари, които да могат да лекуват. А просто редовно тя не създава резултати”, съобщи министърът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР