Най-вероятно всеки е имал проблеми с камерата на своя смартфон

...
Най-вероятно всеки е имал проблеми с камерата на своя смартфон
Коментари Харесай

Как да си оправите камерата на смартфона, ако не фокусира

Най-вероятно всеки е имал проблеми с камерата на своя смарт телефон и по-точно с фокусирането. В множеството случаи казусът е или с главната камера или предната sefli камера, само че има и случай, когато и двете камери не могат да концентрират. За това има доста елементарно решение, което работи през множеството време.

Според информация на разнообразни консуматори, доста смарт телефони страдат от този минус, като iPhone 6,  Huawei  P10 и Galaxy S8. Не е изключение и последния модел на Samsung, а точно Galaxy S10.

Ако към този момент сте създали изследване, евентуално сте разкрили доста препоръки, включващи рестартиране на устройството, наложително затваряне на приложението за камерата, изчистване на кеша и други. Въпреки това, защото този проблем е по-вероятно да не е обвързван с хардуера във вашето устройство, ще пропуснем тези разновидности за в този момент. Разбира се, не се колебайте да пробвате всички съществени стъпки за премахване на неизправността, единствено с цел да сте сигурни.
Как да се оправим с фокуса на камерата?
Камерата концентрира картината посредством смяна на дистанцията сред обектива и датчика. Вашият телефон има набор от дребни обективи, които се движат напред и обратно, като по този метод трансформират мястото, където светлината се слива със сниманото върху датчика, което дефинира какво е във фокус и кое не. Всичко, което би трябвало да се знае, е, че в телефона Ви се движат дребни неща и от време на време те забиват.

След като преминете през всички съществени стъпки за премахване на неизправности, като да вземем за пример наложително затваряне на приложението за камера и рестартиране на устройството, може да опитате още нещо. Ако вашият телефон има ръчен режим на камерата, активирайте го и потърсете настройката за ръчен фокус. Сега пробвайте да преместите плъзгача наляво и надясно, с цел да видите дали това ще промени фокуса. Най-вероятно няма да има резултат, само че въпреки всичко си коства да опитате.

След като сте пробвали всичко от горе изброеното, може да пробвате най-простото, което има най-високата степен на триумф. Обърнете телефона си и го докоснете с пръст. В множеството случаи това би помогнало на камерата да се върне назад във фокуса. Ако това не стане, пробвайте да разклатите телефона или да го почукате по-силно върху дланта си. Може да звучи налудничаво да удряте скъпите си нови телефони, само че фактически този способ от време на време оказва помощ.
Какво предизвиква казуса и би трябвало ли да се притеснявате?
Причините за проблемите с фокусиране на камерата могат да бъдат многочислени и разнородни, като да вземем за пример вследствие от удар. Ако неотдавна сте изпуснали или натиснали телефона си (в взаимозависимост от неговия IP рейтинг), е целесъобразно да следите за повтарящи се проблеми.

Ако Вашето устройство не е претърпяло случай и се появят някои от горе посочените проблеми, не се колебайте да се възползвате от гаранцията си или да се консултирате със експерт.

 

fakti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР