най-вероятно ще продължи да отслабва, но не защото нещо

...
 най-вероятно ще продължи да отслабва, но не защото нещо
Коментари Харесай

Икономист: Вероятно ще спаднат икономическият растеж и ръстът на заплатите


„ най-вероятно ще продължи да отслабва, само че не тъй като нещо съответно е направило държавното управление. Това са просто естествени процеси на световно равнище. От друга страна, доста е евентуално да спаднат икономическият напредък и растежът на заплатите “, сподели Георги Вулджев, гл. редактор на Експертен клуб за стопанска система и политика.

Според него тази година най-вероятно ще е над 3% от Брутният вътрешен продукт. По думите му ограниченията, които предвижа финансовото министерство няма да са задоволителни, с цел да се решат проблемите.

„ Идеята на финансовото министерство сега е да осъществя в доста къс интервал от време някакви спестявания, които да закърпят бюджета и на процедура да трансферира решението за следващата година на идващото вероятно постоянно държавно управление. Може да има политическа логичност, само че няма доста експертна икономическа логичност “, сподели още икономистът.

По думите му предлагането да стане 50% от междинната протиречи на „ изказванията за доста тежко положение на държавния бюджет “.

„ Тези опасности в бюджета, за които предизвестява финансовото министерство значително са по този начин. От друга страна доста несъответстващо се спекулираше във връзка с валутния курс, че има някакъв риск. Това е нещо, което изобщо не би трябвало да се разяснява като сюжет, тъй като валутният курс би трябвало да зависи напълно от това какво прави Българска народна банка “, добави Георги Вулджев.

Според него увеличението на минималната заплата до 50% от междинната е неприятен механизъм и може да сътвори съществени несъответствия по райони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР