Най-вероятно оставена без надзор тенджера с приготвяща се в нея

...
Най-вероятно оставена без надзор тенджера с приготвяща се в нея
Коментари Харесай

Забравена тенджера може да е причина за пожара на 16-ти етаж

Най-вероятно оставена без контрол тенджера с приготвяща се в нея манджа върху електрически котлон е повода за пожара, който обхвана последния,16-и етаж на жилищен блок №286 в старозагорския квартал „ Самара “ 1, разясниха взели участие в гасенето огнеборци.

Сигналът на телефон 112 е бил подаден от очевидци към 21,30 часа в четвъртък, към мястото на случая са били изпратени два пожарни автомобила, към които в следствие се е включила и автовишка с опция за постигане до 30 метра височина, нейното потребление обаче не се е наложило. Гасенето е траяло до  към 0,30 часа в петък, със съдействието на част от живущите в блока е била разпъната гасителната линия, наложило се е разтрошаване на входната врата на горящия апартамент, откъдето е бил изведен възрастен жител.

Унищожени са мебелите и прозорците на жилището от 70 кв м, обгорели са стени и тавани. В хода на избавителната акция било открито, че инсталираните по етажите противопожарни кранове  от дълго време са разрушени или окрадени, което до известна степен е забавило дейностите на огнеборците. Истинско знамение било че не се е наложило разтрошаване на построени преди близо 3 десетилетия железни порти по междуетажните площадки. Не се е наложила насилствена евакуация на живеещите в строения през 80-те години на предишния ХХ век стоманобетонен мастадонт.Образувано е досъдебно произвеждане, следва да бъде осъществен спомагателен оглед за възможните аргументи, написа Монитор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР