Най-вероятният нов министър-председател на България в момента е действащ адвокат.

...
Най-вероятният нов министър-председател на България в момента е действащ адвокат.
Коментари Харесай

Супер изненада: Адвокат става новият министър-председател

Най-вероятният нов министър-председател на България сега е настоящ юрист. Това е специализиралият британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет на Англия юрист Петър Илиев, който е основен помощник в Юридическия факултет на Софийския Университет „ Св. Климент Охридски” от 2006 година до момента, написа frognews.bg. Той има специализация и по американско право в Ню Йорк. Владее британски, испански и съветски език. Доктор по право и почетен консул на Барбадос, не е член на нито една партия. Той бе препоръчан от Има Такъв Народ за длъжностен правосъден министър в несъстоялото се държавно управление на Николай Василев.

В СУ преподава „ Конституционно право “, „ Организация на правозащитните институции “ и „ Правата на индивида в юриспруденцията на българските съдилища “.

Петър Илиев e ръководещ съучастник на Адвокатско сдружение " Илиев и Партньoри ". Адвокатското сдружение е отличено за най-хубава адвокатска фирма на 2020 година в Националните награди за правораздаване. Самата адвокатска фирма съществува от 16 година и се ангажира с конституционното дело против измененията в Закона за персоналните данни преди години, за които се смяташе, че лимитират свободата на изложение и журналистическата независимост и откриват предпоставки за противоконституционна цензура и автоцензура (при приемането законодателство в синхрон с GDPR – б.р.). Конституционен съд анулира въпросния текст от закона като противоконституционен. Кантората и Илиев специализират в конституционното право и вземат участие в претенции до Конституционен съд и правене на мнения.

Илиев е бил член на научно-изследователски планове и екипи. Участвал е в научните колективи на редица научно-изследователски планове по разнообразни правни въпроси.

Организирал правната страна на референдума на Станислав (Слави) Трифонов от 2016-а, поставил основата на " ИТН ", по думите на самия водач.

Основател и ръководител е на няколко бизнес организации - Канадско-българската комерсиална камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб.
Бил е зам.-председател на Британско-българската комерсиална камара.

Петър Илиев управлява Консулството на Барбадос в Република България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР