Най-вероятната причина за възникналия вчера следобед голям пожар в боровата

...
Най-вероятната причина за възникналия вчера следобед голям пожар в боровата
Коментари Харесай

Игра с пиратки подпалила гората над Аспарухово

Най-вероятната причина за зародилия през вчерашния ден следобяд огромен пожар в боровата гора над квартал " Аспарухово " е игра на деца с пиратки. Tова разяснява пред Dir.bg комисар Тихомир Тотев, шеф на Областната дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията " във Варна. За благополучие при случая няма потърпевши.

Вследствие на пламъците са изгорели към 30 декара суха горска растителност. На място са изпратени 6 екипа на пожарната и след интервенция, макар мощния вятър, огънят е локализиран и овладян.

Тази заран обстановката е нормализирана. Цяла нощ регионът е бил обхождат от пожарникари и е предотвратена повторната поява на пожара.

Комисар Тотев направи резюме на случаите до момента във връзка началото на Седмицата на пожарната сигурност, най-сериозният е пожара в старческия дом " Св. Георги " край Варна.

2478 са пожарите във Варна района до момента. За същия интервал на предходната година случаите са били 2878.

Намаляване има и при подадените лъжливи повиквания. През предходната година те са били 132, до момента в който в този момент противопожарната работа регистрира 106.

За миналите девет месеца при пожари са починали шест души, а 17 са потърпевши. Броят на умрелите през 2020 година е бил 17.

При пожарите с максимален брой са битовите - 155, като наклонността е била същата и през деветте месеца на предходната година. Най-често срещаната причина за експлоадирането им е погрешно боравене с открит огън. Умишлените пожари във Варненско от началото на годината са осем, при 26 през 2020 година

През актуалната седмица, която е отдадена на пожарната сигурност, Регионалната дирекция в крайморския град е възнамерявала серия демонстрации, срещи и викторини в разнообразни обитаеми места в района, като акцентът пада върху работата с най-малките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР