Най-великото съперничество в историята на тениса ще има своето 38-мо

...
Най-великото съперничество в историята на тениса ще има своето 38-мо
Коментари Харесай

Федерер ще спори с Надал за титлата в Шанхай


Най-великото съревнование в историята на тениса ще има своето 38-мо издание, откакто Роджър Федерер победи Хуан Мартин дел Потро с 3-6, 6-3, 6-3 във втория полуфинал на Мастърса в Шанхай и на следващия ден ще се изправи против Рафаел Надал във финала на шампионата.

По-рано през днешния ден испанецът записа 16-та си поредна победа в Тура, налагайки се със 7-5, 7-6(3) над хърватина Марин Чилич. Двубоят сред Федерер и Дел Потро бе още по-оспорван, като аржентинецът стартира по-уверено и осъществя единствената си опция за пробив в първия сет, с цел да поведе в резултата. Във втората част швейцарецът подвигна равнището, изключително на личен сервис, като загуби общо три точки при подаванията си. Той съумя да осъществя една от седемте си благоприятни условия за пробив и по този метод вкара мача в решителен сет. В него носителят на 19 трофеи от Големия шлем сподели най-хубавото от себе си, като атакуваше противника си сполучливо от всевъзможни позиции и го проби два пъти, с цел да затвори мача след час и 57 минути игра.

По този метод Федерер ще се изправи на следващия ден против Надал във финала на шампионата. До този миг двете митове са играли 37 пъти между тях, като испанецът води в съперничеството с 23-14. Федерер обаче е в по-добрата серия и завоюва последните 4 дуела против огромния си противник. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР