Най-възрастният пловдивчанин Александър Николов е починал на 106-годишна възраст. Това

...
Най-възрастният пловдивчанин Александър Николов е починал на 106-годишна възраст. Това
Коментари Харесай

Най-възрастният пловдивчанин си отиде на 106 години

Най-възрастният пловдивчанин Александър Николов е умрял на 106-годишна възраст. Това оповестиха през вчерашния ден в обществените мрежи от общинското пчеларско съдружие “Акация 1899 " - Пловдив, заяви районният уебсайт Plovdiv24.bg.

" С огорчение оповестяваме, че през днешния ден на 106 година изпратихме в последния му път, Александър Николов (бат Сашо). Бивш ръководител на нашето съдружие, дълготраен негов член и пчеларски активист. Радетел за обединяване в бранша и до последния си мирис, той мислеше и действаше с цел да може нашето съдружие и пчеларството в България да просперира. И тази година бат Сашо си бе платил членския импорт! Нищо, че към този момент не пчеларстваше и рядко присъстваше на нашите сбирки. Така той бе съпричастен с сътрудниците си! ", пишат пчеларите.

Бат Сашо е роден през далечната 1914 година. Има 3 деца, 14 внуци и правнуци. Приживе в никакъв случай не бил близвал алкохол или палил цигара. По думите му животът му е бил тежък и цялостен с тествания. Пенсионирал се като подполковник от армията, а по-късно в продължение на 50 година гледал кошери. Той е най-старият пчелар у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР