Най-възрастната работеща медицинска сестра у нас е на 82 години

...
Най-възрастната работеща медицинска сестра у нас е на 82 години
Коментари Харесай

Призвание: Българка работи като медицинска сестра вече 64 години

 Най-възрастната работеща здравна сестра у нас е на 82 години от сунгурларското село Подвис. Сестра Ценка Досева към този момент 64 години е " на първа линия " и даже в изискванията на пандемия не отхвърля да се грижи за здравето на хората.

Започнала работа в село Подвис през 1956 година на 82-годишната здравна сестра Ценка Досева и до през днешния ден не оставя пациентите си без грижа, даже в изискванията на пандемия. Докато била по-млада сестра Досева пътувала и до прилежащи села, като част от обществения патронаж. Сега поема грижите за възрастните хора в селото, където доктор идва един път седмично

С множеството си пациенти здравна сестра се знае от детските години. Приела е грижата за здравето им като персонална идея, по тази причина продължава да им оказва помощ всеки ден. А с сегашния кмет на Сунгурларе работили в екип от 1983 година.

" Голям % от лечението на един пациент е отношението, с което го посрещаш, методът, по който го обслужваш. Тя е непрекъснато разполагаем, на никой не е отказала през годините, когато е работила ", описа доктор Георги Кенов, представен от " Нова ".

Освен уважението на хората 82-годишната здравна сестра има крепко семейство, деца и внуци, по тази причина си пожелава най-важното: " Да съм здрава, да вървя ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР