Най-вътре в двора на къщата, до страничния вход се намират

...
Най-вътре в двора на къщата, до страничния вход се намират
Коментари Харесай

Жената на д-р Димитров: Страх ни е да излизаме по тъмно!


Най-вътре в двора на къщата, до страничния вход се намират въпросните постройки, където лекарят държал инструментите си. " Няма по какъв начин този изпечен апаш да е влезнал единствено да се облекчи ", както сподели жена му. " Можеше да се изпикае и до първата ограда. Човекът е бил въоръжен и е влезнал да краде целеустремено. Гаражът е в частната благосъстоятелност на доктора. Такива грабители са подготвени на всичко, даже да убиват, с цел да си спасят кожата ", разкрива момчето, което работи в магазина на лекар Димитров тъкмо до входа на дома му. По думите на момчето от магазина, докторът и Плъха се сбиват и Димитров е ранен на няколко места с нож в крайници.

" Видях раните му, съществени изглеждаха ", споделя още младежът. Пояснява и че Димитров не се обажда на тел. 112, откакто стреля от упор, тъй като не чака да се стигне до съдбовен край. Плъха хуква да бяга, откакто е прострелян, скача през 2-метровата ограда и издъхва няколко метра по-надолу. Инцидентът от нощта на 1 против 2 март разбуни духовете в Пловдив, откакто стана ясно, че докторът е упрекнат за съзнателно ликвидиране на изпечения нарушител с километрично досие. Впоследствие прокуратурата трансформира обвиняването и повдига второ против лекаря от УМБАЛ - Пловдив - за ликвидиране, осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита и за нелегално владение на муниции и оръжие.

" Беше огромен потрес за нас. Първоначално цялата се тресях и плачех непрестанно, тъй като го държаха затворен. Пуснаха го точно на рождения ден на огромната ми щерка, а децата ме питаха за какво не честваме ", споделя пред " България Днес " Жулиета, брачната половинка на обвинявания лекар. Тя се оказва в дома им и тъкмо излиза на разходка, когато вижда екипа ни. Споделя, че тя и брачният партньор й не са изчезвали, нито са се крили. Нямат и желание да сменят адреса си. Въпреки че не може да разяснява следствието, се съгласява да показа по какъв начин фамилията й претърпява сложния миг и мненията в медиите. " И двамата с Иван търсим психолози, тъй като претърпяваме стрес. Той към този момент е по-добре, а аз по-спокойна, откакто излезе от болничното заведение ", споделя Жулиета. 

Двамата се познават и са дружно от 10 години - още когато е студентка в университета. Казва, че Иван Димитров не е подобен разпален фитнес фанатик, както се говореше в началото. Спрял да тренира преди към две години поради проблеми с кръста. Сега се отключили и други болежки и прекарал две седмици в болница поради случилото се с крадеца. " Иван в никакъв случай не се е замесвал в кавги, не е посягал на никого. Не съм чувала за съмнителни другари или да е имал алъш-вериш с групировки. Това е неуместно ", опроверга изявленията в медиите брачната половинка му.

Тя е безапелационна, че се надява на най-хубавото, което може да се случи. По закон Димитров може да получи до 10 години затвор, само че в случай че се одобри, че е работил в самозащита, може да отнесе и условна. Във съдбовната за Плъха вечер Жулиета и двете им деца не са били в къщата поради ремонт. " Това споделих и в прокуратурата. Даже по-добре, че не сме били тук, тъй като се пробвам по всякакъв начин да спестя отрицателните страсти на децата ", споделя Жулиета. Засега Иван Димитров отхвърля изявление, тъй като не желае да пречи на следствието. Спрели са и ремонта в задния си двор, тъй като от полицията са им забранили да трансформират каквото и да било по мястото на престъплението.

" Даже не вървим откъм гърба, само че обмисляме ограничения за сигурност - камери или охранителна техника. Случилото се остави своя отпечатък върху душeвността ни и се надявам с времето да се поуспокоим ", споделя още дамата на доктора. " По времето, когато става кражбата, господин Димитров приготвяше да оправя градината в задния си двор и да постави басейн. Тъкмо беше купил нова техника - водни помпи и други скъпи машини. Беше извикал локални роми да му оказват помощ - все млади момчета, плащаше им да му правят работа. Някои от тях са разказали на Плъха, че има какво да се краде, и той е влезнал тъкмо с тази цел ", разкриха околните до семейство Димитрови, които пожелаха да останат анонимни.

Те са безапелационни, че шайки с роми обират квартала непрекъснато. Полицията търси съучастници на Плъха, които най-вероятно са го чакали извън, настояват източници.  " Тарашат ни непрекъснато, всички на тази улица. Последния път влязоха в сутерена ми, до момента в който си бях в къщи, и то денем - сред 14 и 16 часа ", споделя съседката на доктор Димитров, която го познава от години. Споделя, че фамилията на лекаря е сплотено и подредено. Всички го уважавали, познавали вуйна му и татко му, които също са медици. " Доктор Димитров е добър, спокоен и мил човек. Храни и се грижи за уличните котки, оказва помощ на всеки и постоянно е ухилен. Вече обаче не минава да взима ядки с децата от пазара, тъй като не излизат доста в последно време. Не го виждаме тука ", заключи съседката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР