Най-важното световно събитие през ноември е започналият в шотландския град

...
Най-важното световно събитие през ноември е започналият в шотландския град
Коментари Харесай

Световен дневен ред - Ноември 2021

Най-важното международно събитие през ноември е почналият в шотландския град Глазгоу климатичен конгрес КОП26, на който водачите ще се опитат да ускорят напъните за преодоляване на климатичните промени.

В 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за измененията в климата вземат участие представители на 120 страни. Дискусиите ще продължат до 12 ноември. През същия интервал ще се състоят 16-ата конференция на страните по Протокола от Киото и третото заседание на участниците в Парижкото съглашение.

По данни от наблюдения на Междуправителствената експертна група по проблемите на климата, водени от 1850 година, през последните 100 години климатът на Земята търпи съществени промени. Сред главните предпоставки за това е въздействието на индивида. Изсичането на горите и потреблението на горива като нефт, въглища и газ усилва концентрацията на парникови газове, което е една от аргументите за световното стопляне.

С цел консолидиране на напъните за понижаване на въздействието върху климата и на обвързваните с това опасности са признати редица документи. Ключово значение имат Рамковата спогодба на Организация на обединените нации, Протоколът от Киото и Парижкото съглашение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР