Най-важното е, че сме свидетели на обрат в продължение на

...
Най-важното е, че сме свидетели на обрат в продължение на
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Украйна ще възстанови всички окупирани територии

" Най-важното е, че сме очевидци на поврат в продължение на шест месеца. Следяхме дали съветските войски напредват и до каква степен украинските сили съумяват да отбраняват избрани позиции. Сега въпросът е не дали Украйна ще удържи. Категорично ясно е, че Украйна ще удържи, освен ще удържи, само че и ще възвърне всички окупирани територии ". Това съобщи някогашният боен министър проф. Тодор Тагарев по bTV.
 
200 дни след началото на войната контраофанзивата в Украйна продължава. Той акцентира, че Украйна в никакъв случай не споделя какво тъкмо има намерение да прави като контраатака. Според него до момента украинският президент Володимир Зеленски и командването на страната преднамерено не са разкривали същинските си планове и са провели осведомителната акция по този начин, че цялото внимание да бъде ориентирано на юг към Херсон.
 
" Русия явно се хвана на концепцията, че главното контранастъпление ще е на юг. От тези, които съумя да активизира, всички бяха изпратени там. Русия на практика нямаше никакви запаси на изток, където беше нанесен ударът ", сподели проф. Тагарев.
 
По думите му сега Украйна изрично има психическо предимство пред Русия.  Според него за организирането на контраофанзивата си украинците доста са разчитали на военната помощ от запад, изключително на високоточното въоръжение.
 
Проф. Тагарев чака, че съветската атака ще продължи, само че че кръгът към съветския президент Владимир Путин е податлив да промени отношението си към войната. " Масовото население в Русия не е играло роля. В Москва и Петербург има апели Путин да се отдръпна ", съобщи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР