Най-важно е да се състави мнозинство, което да подкрепи кабинет.

...
Най-важно е да се състави мнозинство, което да подкрепи кабинет.
Коментари Харесай

Стефан Янев на консултациите при президента: Нови избори няма да решат проблемите


Най-важно е да се сформира болшинство, което да поддържа кабинет. Предсрочните избори няма да решат проблемите, които вълнуват жителите и обществото. Трябва да има разговор. Това съобщи водачът на по време на последния кръг от съвещания с президента Румен Радев.

Той разяснява през цялото време „ “ е задавала звук за разговор.

„ Ние сме най-малката парламентарна група и мъчно бих могъл да кажа, че нашето държание дефинира държанието на цялото Народно събрание, само че декларирам, че нашето държание е стабилно и през цялото време не тръгнахме да търсим борба, а зададохме звук на разговор “, сподели Янев.

По думите му дебатът за промени в Изборния кодекс не е от непосредствена нужда.

„ Разговорите, напъните за кабинет са основополагащи. Усилията са ни ориентирани към това разговорът да даде резултат. За нас не е от голяма важност кой ще е водещият в дадена коалиция, а мисля, че жителите склон да има ръководство и държавно управление. Ако се стигне до трети мандат, спешният вид отново включва диалози с всички партии, без значение на кого ще се даде третият мандат, добави водачът на „ “.

Той изясни, че сходна коалиция би трябвало да се базира на съглашение с ясни правила по какъв начин действа обединението, с ясни цели, които се отнасят до дневния ред на обществото.

„ Всяка партия би трябвало да има контактна група да комуникира по целите и да приготви подобен вид съдружно съглашение, а на по-късен стадий ще се дефинират и личностите, които биха взели участие в този кабинет “, сподели още Янев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР