Най-важният въпрос са цените и инфлацията. БСП предлага таван на

...
Най-важният въпрос са цените и инфлацията. БСП предлага таван на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП предлага таван на цените и закон за спекулата

„ Най-важният въпрос са цените и инфлацията. Българска социалистическа партия предлага таван на цените за 40-50 съществени артикули, както вършат редица европейски страни. Както и закон за спекулата, който предлагаме от година и поради който ни упрекват в тоталитаризъм, само че това към този момент го има в цяла Европа. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.
Той уточни, че инфлацията внезапно е повишена, когато служебното държавно управление е отказало да предложи бюджет на страната. „ Защото без бюджет няма приходи, няма помощи, няма поддръжка за бизнеса, а когато стопанската система не работи, няма по какъв начин да не чакаме висока инфлация “, изясни Свиленски.
Социалистът приканва служебните министри и медиите да не се намесват директно в предизборната акция. „ Служебният кабинет не е спирал да се намесва, като започнете от Атанас Пеканов, през Крум Зарков, Явор Гечев също дава оценки на политическите партии “, акцентира той.
„ Мечтата на доста хора, които не желаят България да се развива по един либерален път и всеки българин да се усеща почтено, е Българска социалистическа партия да я няма. Вероятно Кирил Добрев със своето изявление се причислява към тези хора. Това е борба, която водим от доста години, само че ние показахме, че България има потребност от лява партия, а и българските жители демонстрират, че поддържат политиката на Българска социалистическа партия “, разяснява още Георги Свиленски.
По неговите думи 14 души не са изключени от Българска социалистическа партия поради рецензии към управлението и Корнелия Нинова, а за хулигански прояви и уронване престижа на партията по време на най-висшия ѝ партиен конгрес.
Свиленски разяснява решението на Конгреса на Българска социалистическа партия след изборите социалистите да проведат вътрешнопартиен референдум, на който всички членове на партията да дефинират с кого Българска социалистическа партия ще влезе в договаряния или ще поддържа като мандатоносител при сформиране на последващо държавно управление. „ Няма друга партия, която да подхожда по подобен либерален метод “, безапелационен бе той.
„ Ние не сме против еврото, само че сме споделили, че България би трябвало да влезе в Еврозоната тогава, когато е подготвена. Това, което ние приказваме през последната година – че България не е подготвена да одобри еврото от 1 януари 2014 година, не поради неприети закони, а поради високата инфлация и непокриването на критериите, се удостовери преди 2 дни “, уточни социалистът и добави, че когато стопанската система и жителите са подготвени за такава стъпка, Българска социалистическа партия също ще я поддържа.
Георги Свиленски разяснява още, че чака на проведения от Българска социалистическа партия референдум срещу джендър идеологията в българските учебни заведения българите да покажат своето отношение към нея. „ Няма по какъв начин деца до 18 години да си сменят пола. Няма по какъв начин на деца до 18 години да им се изяснява, че не са момче или момиче, а нещо друго. Това нещо пълзи в Европа и в света и ние, като виновни хора и родители, би трябвало да се противопоставим. В България към този момент го има в разнообразни образователни материали, където тоалетната в детската градина е посочена с три знака, а не с обичайните за момче и момиче, а и още едно - където едното краче е в панталона, другото е в поличка. Десетки цивилен организации към този момент се опълчват на това “, акцентира той.
„ Едните са бившето ляво, другите, евентуално в техните глави – бъдещето ляво “, сподели Свиленски за новото обединяване „ Левицата “ и „ Продължаваме промяната “, като прикани българските жители да гласоподават за сегашното ляво – Българска социалистическа партия, които сега ще защитят техните ползи и приходи.
„ Целта ни на изборите е България да има постоянно държавно управление, което да пази ползите на българските жители, а с цел да има такова, Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в него “, уточни социалистът.
„ Не би трябвало да се изпращат оръжия за Украйна и български военнослужещи в задачата на НАТО. От Българска социалистическа партия сме сезирали Конституционния съд за решението на Народното събрание и на това дело към този момент е даден ход. Призоваваме президентът и служебното държавни управления да се въздържат от такива дейности, до момента в който не се произнесе Конституционния съд “, сподели още Георги Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР