Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент.

...
Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент.
Коментари Харесай

Радев призова партиите да не чакат да се завъртят мандатите, за да мислят как да съставят правителство

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се този парламент да проработи по-скоро. България не може повече да чака. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия като образува консенсусно болшинство към ясни политики, цели и цели и излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. Той обаче подчерта, че това зависи от партиите.

По думите му, сега, в който изтече законно откритата процедура и ЦИК разгласи поименния състав на Народното събрание, той незабавно ще издаде указ за привикване на Народното събрание в първия вероятен миг. Радев поясни, че като държавен глава би трябвало да съблюдава избрани периоди и процедури по закон.

" Нека да проработи Народното събрание. Това ще бъде показателно по какъв начин ще се развие рулетката с мандатите, само че приканвам политическите партии да не губят и ден, да не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви. Вярвам, че партиите към този момент са в разговор, по този начин че да търсят устойчива формула за сформиране на постоянно ръководство ", сподели още Румен Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР