Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Кабинетът

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Кабинетът
Коментари Харесай

Три минути: Кабинетът спря поръчки за пътища. ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС избраха шеф на БНБ. Защо ни е наука за морето

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Кабинетът спря поръчки за пътища за милиардиДимитър Радев още веднъж е началник на БНБЗащо ни би трябвало “наука за морето ”
Регионалното министерство и поддръжка на пътища за 4 милиарда лв.. Служебното държавно управление ги разгласи в последните си дни на власт, а в този момент стана ясно, че в тях има нарушавания.
Димитър Радев още веднъж е началник на Българска народна банка
ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи на Българската национална банка. Той беше повдигнат от ГЕРБ, а другият претендент беше Любомир Христов, номиниран от “Възраждане ”. Това ще бъде втори мандат на Радев отпред на Българска народна банка.

Временното управление на Сметната палата против Цветан Цветков. Той беше уволнен от Народното събрание като ръководител на инстиуцията, само че Конституционният съд го върна. Новото управление не го позволява на работа.

По делото “Барселонагейт ”, в което се проверява някогашният министър председател Бойко Борисов, 15 май тази година. Това се споделя в отчет от инспекция, предоставена от краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов.
Външно осъди антисемитски колаж
Министерството на външните работи с лицето на Соломон Паси, който се популяризира в канали на “Възраждане ” в обществена мрежа. По-рано посолствата на Съединени американски щати, Франция и Израел също реагираха. Позиция има и ПП-ДБ.

Прокуратурата с букви Г. Д. за закана за ликвидиране на министър. Според медии опасността е отправена към министъра на защитата Тодор Тагарев, а новината идва след митинги против него поради военната помощ за Украйна.
Президентът разединява хората
в София ще призове в сряда импийчмънт на президента Румен Радев. Това не е първият път, в който се повдига въпроса за предварителното му освобождение. Обвинението е, че разединява нацията. Достатъчно съображение ли е това?.

Президентът на държавното управление за войната в Украйна във вторник. Той упрекна ръководещите, че употребяват тематиката “като избавителен пояс ”.

Радев не води спор, а насъсква, споделиха публицистите Асен Агов и Петър Карабоев. Гледайте изявлението с тях на или.
Украйна желае да изнася зърно
Русия го приказва от месеци, само че в понеделник реши: отдръпва се от договорката за експорт на украинско зърно през Черно море. Световните цени на съществени храни незабавно се покачиха. Какво следва от държанието на Москва?.

Часове откакто Москва се отдръпна от съглашението, пристанищни градове Николаев и Одеса.

износа си на зърно през Черно море макар отдръпването на Русия, сподели президентът Володимир Зеленски.
Детската болница ще има Обществен съвет
Национална детска болница ще има. Решенията към нея обаче не се взимат задоволително транспарантно,. Има терен, само че не се знае за какво е определен. Има и проект за конструкция, само че не е оповестен.

Здравният министър, който цели да направи процеса на построяването на болничното заведение по-прозрачен.

Националното външно оценяване за седмокласниците през идната образователна година, с цел да имат повече време да се приготвят. Новината идва на фона на ниските оценки от изпитите. Ще има и промяна, само че тя следва.
Две истории
Ирина Дмитриева се разхожда в украинския град Виница дружно с щерка си Лиза, когато съветски ракети удрят площада. 4-годишното ѝ дете е измежду 27-те жертви на офанзивата от 14 юли 2022 година Година по-късно мемоари от този ден.

Помните ли Петър Илиев, който Има Такъв Народ предложи за вицепремиер? После беше махленски, че е плагиатствал десетки страници от труд на собствен сътрудник. Сега той е назначен за доцент в Тракийския университет в Стара Загора,.
Човек на деня
Това е една история за науката, разказана от деятели посредством изкуство. Документалният филм “Наука за морето ” демонстрира какъв брой са значими учените за опазването на природата. А в рубриката Човек на деня.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР