Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Русия

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Русия
Коментари Харесай

Три минути: Русия заплашва милиони хора с глад. България не санкционира дискриминацията

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Русия се отдръпна от договорката за зърнотоУкрайна напредва към БахмутБългария не глоби дискриминирането
Русия се на зърно през Черно море и по този начин я приключи. Стотици милиони хора по света са застрашени от апетит, сподели. Впоследствие Москва си към съглашението.

за повторно в границите на по-малко от една година. Русия упреква за гърмежа Украйна и оповестява за жертви. Киев счита случилото се за провокация. Мостът свързва нелегално анексирания Крим с Русия.
Езикът на омразата
В България държавна комисия взема решение, че цялостен раздел на уеб страницата на Вътрешна македонска революционна организация е дискриминационен, само че не задължава партията да го отстрани. Защо институциите хронично не съумяват да глобяват дискриминирането?.

Посолството на Израел осъди антисемитски колаж с лика на Соломон Паси, публикуван в група на “Възраждане ” в обществена мрежа. По-рано управляващите започнаха инспекция по сигнал за колажа. Посолството на Съединени американски щати също осъди “антисемитските изображения ”.

осъди разпространението на език на омразата и прикани “Възраждане ” да се разграничи от него.
Заводът за отпадък на Вълка
Административният съд в София позволи на Румен Гайтански-Вълка да построи цех за отпадък край Павликени. По-рано екоинспекцията дефинира плана за рисков и не му издаде позволение, само че в този момент съдът анулира.

Движение за права и свободи се пробва да в профил “неудобния ” Върховен касационен съд от контролната му роля при избора на членове на Висшия правосъден съвет, написа. Въпросът е дали предложенията ще съберат поддръжка.

ПП-ДБ предложи за шеф на здравната каса икономиста Станимир Михайлов. кой е той. Срокът за номинации изтече, а Михайлов е единствената кандидатура.
Настъплението на Украйна
Украйна заяви, че от началото на настъплението си против съветските сили, които окупират украински територии.

Армията на Киев се пробва да отвоюва и Бахмут - града, който съветските сили завзеха след месеци сражения. Според украинското командване съветските военни там са “хванати в капан ”..

Русия три пъти в един ден. Украинските управляващи оповестяват за един погубен няколко ранени при ракетните удари.

Руски щурмови до курорта Ейск в Азовско море по време на подготвителен полет. През последните месеци имаше няколко такива случая с съветски военни самолети.

Износът на оръжейна продукция от България. - първата година на войната в Украйна, заяви министърът на стопанската система. София неотдавна изпраща военна помощ, само че български оръжия стигат до фронта през други страни.

Украйна не получи покана да се причисли към НАТО, само че извоюва значими крачки към доближаването си с Алианса. На процедура страната е с единия крайник в НАТО и присъединението ѝ е въпрос на време,.
Санкциите против Русия
Украинските съдилища са за закононарушения, осъществени в Украйна от началото на войната. Прокуратурата споделя, че са регистрирани 98 000 случая на експанзия и военни закононарушения.

Англия наложи, в това число министри. По-голяма част от тях са уличени в присъединяване в насилственото депортиране на украински деца към Русия - нещо, което съставлява военно закононарушение.

Компании в Киргизстан и Казахстан оказват помощ на Русия да се снабди с компютри и чипове, които се употребяват и в бизнеса, и на фронта. Това е нарушаване на интернационалните наказания против Русия. Цялата.
Човек на деня
Спортната ѝ кариера минава през върхове и спадове. А успеха ѝ на Уимбълдън е огромната изненада за всички. Дори и за нея. е човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР