Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Вежди

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Вежди
Коментари Харесай

Три минути: Парламентът има председател. Оформя ли се мнозинство? Черният пушек остава невидим

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Вежди Рашидов е ръководител на парламентаМилиони в Украйна останаха без токЗащо са ѝ на Русия дронове от Иран
Народното събрание към този момент има ръководител. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ”. Той първо отхвърли поста, само че след това: “Снощи ми звъни Христо Стоичков. И последната му дума беше: “Върни се бе, хората те обичат ”.

Вежди Рашидов е бил актьор, министър, народен представител. Получава купата “главен мултак ” от боса на групировката “Мултигруп ” Илия Павлов и я приема с думите “по-добре мултак, в сравнение с калтак ”. Не пропускайте.

Изборът на Рашидов пристигна след 10 несполучливи опита на тридневно съвещание. След като депутатите едвам съумяха да се схванат за един пост, има ли въобще късмет да излъчат държавно управление? на специалистите.
Оформя ли се болшинство
Партиите, които не поддържаха Вежди Рашидов, към този момент заговориха за “новосформирано болшинство ” на тези, които гласоподаваха за него. да е част от такава “коалиция ”.

Росен Плевнелиев и Соломон Паси за сформиране на ръководство. Този формат беше препоръчан от ГЕРБ. “Продължаваме смяната ”, Българска социалистическа партия и “Демократична България ” отхвърлиха да вземат участие.

Според Десислава Атанасова има към ГЕРБ. Тя поставя и Българска социалистическа партия в “постепенно заформящото се болшинство ” поради поддръжката за Рашидов.
Милиони в Украйна останаха без ток
Близо милион и половина клиенти в Украйна серия от съветски удари против електрическата инфраструктура.

Украинската контраатака към Херсон продължава. Украинската войска в региона и е стреляла против позиции на съветските сили. неотдавна мобилизирани бойци, с цел да укрепи силите си в Херсон.

едно от оръжията, които украинската войска употребява в Донбас - усъвършенстваната версия “Вампир ” на чешките реактивни системи за залпов огън RM-70. “Дайте ни цел. Готови сме ”, споделят бойците.

Руски в жилищен регион в град Иркутск в Сибир. Двамата водачи са починали. Това е вторият подобен случай в границите на няколко дни.
Защо са ѝ на Русия дронове от Иран
наказания на ирански предприемачи и оръжейна компания. Според тях те доставят ирански дронове на Русия, която ги употребява, с цел да нападна цивилни в Украйна. Съединени американски щати считат, че непосредствено на място ”.

“фалшиви и неоснователни ”. Москва също ги отхвърля.

Въпреки съветските надписи по тях обаче иранските дронове мъчно могат да бъдат комплицирани. Какво съставляват и за какво Русия ги употребява като главно оръжие?
Испания ще пази българското небе
изтребителя и 130 военнослужещи в България. Те ще изпълнят “тренировъчни задачи за защита на въздушното пространство ”.

Румен Радев е разговарял с водачи на европейски страни не поддържа влизането на България и Румъния в Шенген. По-рано Народното събрание в Хага гласоподава резолюция срещу допускането на двете страни в Шенген.

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
Черният дим е все по този начин незабележим
Авария настъпи в свързваната с Христо Ковачки в събота. Снимки и клипове на хора от региона демонстрират по какъв начин от централата излиза гъст черен дим, само че все пак управляващите не регистрират замърсяване. Случаят наподобява фрапиращ,.

Служебният кабинет за битовите консуматори на ток, газ и парно. Целта е без значение на какво се отоплява еднин апартамент, цената да е една и съща. Кабинетът за двойна цена на тока за бита.

Вътрешният министър до седмици обвинителни актове против “сериозни политически играчи ”, измежду които и някогашни министри. По думите му има разкрития “за автомагистралите и за чувалите ”.
Човек на деня
Един ден татко му купува фотоапарат и от този момент той се трансформира в повествовател на историите, които не могат да бъдат разказани с думи. Фотографът от Ройтерс премия “Пулицър ” за отразяването на пандемията от COVID-19 в Индия.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР