Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Васил Терзиев се извини заради предците си. България трябва да се гордее, каза Киев

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Васил Терзиев и въпросите за ДСРазходите за ГешевАнна Пенчева
Кандидатът за кмет на София, че желае да даде начало и да се извини, точно като потомък на хора, които са били от репресивния уред на комунистическия режим. По-малко от седмица след оповестяването на претендента на “Продължаваме смяната ”, “Демократична България ” и “Спаси София ”, най-често споменаваният укор против него е, че е внук на шеф от Държавна сигурност.

“ да не пренебрегва тематиката, да не се ядосва, когато му задават въпроси, а да осмисли личния си път – точно през тази призма – и да ни опише за него, персонално, сензитивно, човешки ”, разяснява Диана Иванова.

, само че този проблем не може да се стоварва на главата на някого поради дядо му. Проблемът на страната е в формалното отношение към Държавна сигурност предишното... и има политически партии, интелектуалци, медийни персонажи и други обществени фигури, за които Държавна сигурност освен не е проблем, само че те са подготвени да оправдаят съществуването и активността ѝ ”, разяснява в Дойче веле Даниел Смилов.
Гешев отиде в Съединени американски щати. Ние платихме 35 хиляди лв.
Министърът на правораздаването публична тъжба във Върховния административен съд против избора на Борислав Сарафов за краткотраен основен прокурор. Мотивът му е, че това не е било работа на прокурорската гилдия.

С декларация - Демократична България ” и Движение за права и свободи приканиха Висшия правосъден съвет да спре процедурата по желание на нов основен прокурор.

на президента Румен Радев и остави следствието в границите на прокуратурата. Преди това ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ” извадиха ръководената от Борислав Сарафов институция от контрола на някогашния основен прокурор Иван Гешев. После Сарафов размени Гешев и желанието изчезна.

в Съединени американски щати през май, незабавно след гърмежа до неговия автомобил, е коствало на данъкоплатците малко над 35 хиляди лв.. Намерете още 5 минути, с цел да видите е живял Гешев в държавната вила на Боровец.

Бившият длъжностен министър на правораздаването е назначен за секретар по правните въпроси на президента Румен Радев.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, изпратете и на другари
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР