Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Радев дава днес мандата, но кабинетът е във фризера. Ердоган остава още 5 години

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Мандатът и фризерътГешев и снимкитеЙоана Илиева
Президентът мандата за държавно управление на втората политическа мощ. ПП-ДБ към този момент предложиха за министър председател Николай Денков.

Радев заяви връчва мандата два дни откакто за държавно управление с “Продължаваме смяната - Демократична България ”.

До петък държавно управление с ротационни министър председатели - Денков и Мария Габриел, изглеждаше контрактувана. Тогава някогашният народен представител от ПП-ДБ от онлайн съвещание на управлението на Политическа партия. Той упрекна някогашните си съпартийци в “задкулисие ” и “предателство ”.

Час по-късно упрекнаха Политическа партия в “отказ от народен суверенитет ”. Повод стана имитация от записа, че бъдещите шефове на служби са съгласувани с “посолството ”. да е имало координиране с непознати посолства на бъдещи шефове на служби, само че това се трансформира в съществена тематика на гостите в телевизионните студиа през уикенда.

На този декор ГЕРБ замразиха диалозите, а, че чака бързо топене и е подготвен да разиска настояванията на Габриел - измежду които и това “да се деполитизира ” съставът на кабинета.
Какво има в записа
Записът е от онлайн съвещание на управлението на “Продължаваме смяната ” от предходната неделя вечер. Продължава 4 часа и половина. В него Кирил Петков и Асен Василев показват контрактуваното с ГЕРБ. Ако ви е забавно, сътрудниците в “Сега ” са свалили на текст най-интересните реплики от “Рудигейт ” - и.

В “Булевард България ” съпоставят целия запис с оповестените в началото фрагменти и с мненията. “Ще чуете подтекста, от който са извадени всички изречения... опити за замяна има тук-там ”, пишат сътрудниците.

Ако харесвате този бюлетин, препоръчайте го на другари и им изпратете
Прокурори се разказват като мафиоти
Парламентът отвори пътя за по-лесно Иван Гешев, откакто дефинитивно одобри той да може да бъде предварително отхвърлен с най-малко 13 гласа от 25-членния Висш правосъден съвет.

На този декор научихме, че прокуратурата е прекратила производството за на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, на които се виждат пари и кюлчета злато.

Главният прокурор, против който Висш съдебен съвет към този момент стартира процедура за премахване, сподели, че е получил опасност. Неговият заместител Борислав Сарафов пък е с защита, тъй като се опасява от Гешев. Сарафов също сподели, че шефът му управлява “ ”, което го е снимало в ресторанта “Осемте джуджета ”. Такива фотоси бяха публикувани от Антикорупционния фонд. Ако не си спомняте - “, в която едни хора губят бизнеса си в интерес на други, а основните функции се играят от прокурори. Разследването е до средата.

Но и това не е всичко - зам.-шефът на следствието, че към този момент втора седмица е наблюдаван “по въздух и земя ”.
Какво ново при съседите
остава отпред на Турция още 5 години, откакто завоюва втория тур на президентските избори. Това ще е третият президентски мандат за Ердоган.

стачкуваха против президента Александър Вучич и реакцията на държавното управление след двете всеобщи стрелби, при които бяха убити 18 души.

да понижи напрежението със Сърбия, ден откакто държавното управление му нахлу със мощ в общински здания, с цел да вкара новоизбраните кметовете в обитаемата най-вече със сърби.
Три специфични рекомендации
Още ненавършила 22 години, фехтовачката завоюва европейската купа на сабя за дами до 23 години на шампионата в Будапеща. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

" ". Това е името на поредицата от портрети на фотографа Валерий Пощаров, която демонстрира татковци и техните пораснали синове, хванати за ръце. Не пропускайте да разгледате тези фотоси.

Камшици, палки и бичове. Навършиха се 80 години от в центъра на София, която се организира два месеца след анулацията на депортацията. Намерете още няколко минути през днешния ден за описа на Стефан Дечев за това историческо събитие.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР