Най-важната точка на днешното заседание на Министерския съвет е приемането

...
Най-важната точка на днешното заседание на Министерския съвет е приемането
Коментари Харесай

И акад. Денков прозря: По отношение на бюджета са взети някои грешни решения

„ Най-важната точка на днешното съвещание на Министерския съвет е приемането на управническата стратегия на държавното управление “, съобщи при започване на съвещанието на Министерски съвет министър-председателят акад. Николай Денков.

„ Обръщам внимание, че това става предварително. Законовият период е 3 месеца от съставянето на държавното управление. Тази стратегия е съгласувана деликатно с политическите сили, които поддържат това държавно управление в Народното събрание. Очакваме тази поддръжка да продължи и при идващите месеци и в съгласие с Народното събрание да успеем да осъществим законодателната и управническата стратегии. Това е обвързвано с възстановяване на живота на хората и с възстановяване на изискванията за бизнес в България ”, съобщи още той.

„ Вчера на Комисията по бюджет и финанси са взети някои неверни решения, които не обезпечават финансовата рамка, която преди този момент беше готова от Министерския съвет. Имам уверенията на водачите на партиите, които поддържат държавното управление, че те ще поправят тези решения, които през вчерашния ден бяха взети, и ще одобряват финансовата рамка по този начин, както е подадена от Министерски съвет. Надявам се, че тези водачи ще изпълнят това, което са поели като ангажимент, с цел да може да се осъществя тази стратегия, тъй като без нейното финансово застраховане, тя ще остане единствено един набор от положителни планове ”, разяснява Денков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР