Най-важната новина на конгреса беше, че Бойко Борисов бетонира Корнелия

...
Най-важната новина на конгреса беше, че Бойко Борисов бетонира Корнелия
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното



Най-важната вест на конгреса беше, че Бойко Борисов бетонира Корнелия Нинова и обезоръжи другото крило в Българска социалистическа партия, което смяташе, че ще има диалози за коалиране в бъдеще. Този конгрес беше значим за ГЕРБ, само че от него някакви огромни политики не се видяха. Това съобщи Мария Капон в ефира на БТВ.

„ Беше направено признание на ултранационалистите. Това бе маневра. ГЕРБ получи доста упреци по тази причина, че тайната му фантазия е да се коалира с Българска социалистическа партия. Въпреки всичко това не е невероятно в бъдеще “, счита социологът Андрей Райчев. Той напомни обединението сред Национална движение „Симеон Втори", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Да си съдружник с ултранационалист не е без проблем. Тези хора във Франция и Германия са неразрешени. Алтернатива за Германия и мадам льо Пен има сделка, че в случай че се класират на втори тур всички останали ще гласоподават за тях. Има едно неприятно безмълвие, тъй като Борисов е положителното момче на Балканите. Той има още две благоприятни условия - да ръководи самичък с гласовете на Движение за права и свободи и с огромно болшинство. Голямата коалиция е могъща работа “, акцентира Райчев.

Според социолога ГЕРБ няма да загине погубен от ляво. „ Който е в ГЕРБ няма да върви в Българска социалистическа партия, границата е прокопана. ГЕРБ е една дребна центристка партия превзела огромна територия от дясното. Тази декларация цели да резервира гласовете от дясно “.

„ Автентичната десница напусна територията на страната “, съобщи Капон. Според нея популизма е най-страшното нещо. „ Какво чухме на конгреса - че ще имаме една партия в страната, еднолично ръководство “.

„ ГЕРБ са отвикнали да имат съпротива. Да отстраниш началник на Народно събрание е доста мъчно. Това е вторият човек в страната. Борисов съумя да в профил тумора безкръвно. Той го направи, тъй като другояче Марешки му ставаше шеф. Главчев сложи Борисов в неуместно състояние, само че той се оправи “, счита Андрей Райчев. Според него в границите на година не се чакат предварителни избори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР