Най-важна беше темата за енергийната диверсификация. САЩ изрази подкрепа за

...
Най-важна беше темата за енергийната диверсификация. САЩ изрази подкрепа за
Коментари Харесай

Експерти посочиха най-важните резултати от срещата между Борисов и Тръмп

Най-важна беше тематиката за енергийната диверсификация. Съединени американски щати изрази поддръжка за интерконектора сред България и Гърция.

Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия интернационалният анализатор доктор Мартин Табаков, който разяснява двустранната среща сред премиера Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп.

"Енергийната сигурност беше главната тематика, по която мнението на двете страни съвпадаше ", сподели още той.

"Важното от двустранната среща бе, че не се чу от страна на Съединени американски щати рецензии или забрани за връзките ни с Русия ", разяснява социологът Андрей Райчев.

"Друг значим миг е спора на Съединени американски щати с Украйна. Виждаме, че спорът не се разраства. Америка счита да успокои обстановката, с цел да не се изостри и при нас. Вниманието на Америка към България е поради Турция ", добави Райчев.

"Критериите за отпадането на визите не са присъщи. Да, визите отпадат за Полша, само че тъй като те ускориха съдействието си със Съединени американски щати. Търговският темперамент е значим фактор, а администрацията на Доналд Тръмп е прагматична ", приключи Табаков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР