Най-успешните и продуктивни хора могат да се характеризират с много

...
Най-успешните и продуктивни хора могат да се характеризират с много
Коментари Харесай

Кои са трите типа енергия и как да ги засилим, за да бъдем истински пълноценни?

Най-успешните и продуктивни хора могат да се характеризират с доста високи равнища на сила. Тъй като силата е горивото, с което се реализира всичко, наподобява тя има и директна връзка сред енергийните равнища и равнищата на реализиране на резултати в разнообразни области.

Трудно е да си представим, че някой изтощен човек, потопен в грижи, който постоянно се усеща блокирал и „ прегорял “, е в положение да реализира доста. От друга страна, енергичните, позитивните и динамично напредващите човеци, наподобява, получават и се радват на доста повече неща, които животът може да предложи.

Приели сме вярването, че в действителност има един единствен тип сила, която се презарежда със сън през нощта, с цел да можем да я използваме още веднъж и на идващия ден (метафорично казано, като че ли сме се трансформирали в машини, които с цел да действат добре, би трябвало всяка вечер да зареждат своите акумулатори в продължение на 7-8 часа).

Трите съществени форми на сила са физическата сила, прочувствената и умствената сила. Всяка от тези сили е друга, само че те са взаимосвързани и зависят една от друга. За да бъдем същински пълноценни персони, ние би трябвало да се грижим и да се стремим да усилваме равнищата на тези три вида сила.

Физическата сила

Това е по този начин наречената сурова сила (енергията, която натрупваме след банкет на храна и вода), нужна ни за осъществяване на физически труд. Често е мъчно да разпознаем „ приключването “ на тази сила (не е наложително да усещаме класическите признаци на безсилие като мъчителни мускули или цялостна отмалялост на тялото). Това, което претърпяваме, е възходящата липса на подготвеност за доста от дейностите, които обичаме. Специалистът по хранене в Нюйоркския университет Саманта Хелър разяснява: „ Възможно е да ви се коства по-трудно да се концентрирайте върху дилемите и в последна сметка можете също да откриете, че търпението ви се изчерпва, а равнището на възприятието на незадоволеност се покачва, даже когато сте изправени пред видимо елементарни провокации. “

Как да засилим физическата сила?

Разбира се, положителната и здравословна храна, и качественият сън са измежду главните способи за „ презареждане “, само че можете да включите и някои спомагателни неща:

Засилен банкет на магнезий – „ Този минерал е нужен за повече от 300 биохимични реакции в организма, в това число разграждането на глюкозата в сила ", споделя Саманта Хелър. „ Така че, когато равнищата са даже малко ниски, силата може да спадне. "

Повече придвижване (ходенето пешком е един превъзходен и наличен метод за по-добра физическа форма);

Не пропускайте закуска, хранете се постоянно като включвате в менюто си повече пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и по-малко захарни произведения. Пийте повече вода и намалете алкохола.

(Важно: Ако все пак, умората и отпадналостта не се повлияват и са ежедневни чувства, консултирайте се с доктор, който може да ви насочи към кръвни проучвания, с цел да се ревизират функционалностите на щитовидната жлеза, както и съществуването на анемия.)

Емоционалната сила

Това е силата на ентусиазма и възбудата, която придава искра на живота на индивида. Енергията, нужна ни, с цел да изпитаме възприятие на обич, благополучие и наслада. До огромна степен нашата прочувствена сила прави живота по-приятен и пълностоен. Всъщност съвсем всичко, което споделяме и вършим, се дефинира по някакъв метод от страст - позитивна или негативна.

Как да увеличим прочувствената сила

Мира Киршенбаум, американски терапевт, съосновател и клиничен шеф на The Chestnut Hill Institute (САЩ), споделя: „ Точно както физическата сила идва от подобаваща диета, извършения и отмора, прочувствената сила идва от методите, по които се грижите за себе си прочувствено - да живеете по метод, който ви кара да се чувствате въодушевени, изпълнени с вяра, уверени в себе си, игриви, любящи и по отношение на това, което ви интересува най-вече. “ Тя дава няколко съвета, с които да засилим прочувствената си сила:

Спрете да живеете, с цел да угодите на другите – От една страна това е невероятно и най-важното - нездравословно за самите вас. Бъдете индивидът, който желаете да бъдете, правете това, което ви кара да се чувствате добре и задоволени. Когато се стремите да действате и да взимате решения, които да се харесат на други хора, вие полагате съществени старания, само че без действителна изгода: „ Това основава приключване на сила, тъкмо както би било, в случай че сте свършили работата по даден план и някой различен да получи заплащане за това “, изяснява Мира Киршенбаум.

Общувайте с положителни хора, които ви карат да се чувствате добре – Опитайте се да прекарвате време с хора, които ви карат да се смеете повече, с които можете да проведете същински и въодушевяващ диалог. Ограничете контактите, които ви натоварват и изморяват.

Живейте в сегашното – Фокусирайте се върху сегашния миг и върху това, какво ви е належащо, с цел да продължите напред, да се развивате и растете. Нека някаква огромна цел и фантазия бъдат вашето ентусиазъм, да ви карат да се чувствате изпълнени с възторг – прочувствената сила се усилва от очакванията, които имате за вашето бъдеще

Умствена сила

Третият тип сила е умствената. Психичната сила е силата на творчеството, решаването на проблемите и вземането на решения. Използваме умствена сила, с цел да вършим продажби, да пишем отчети и оферти, да планираме деня/ седмицата си и да научим нови неща. Нивото на умствена сила е главен фактор за качеството на живота. Причината, заради която множеството хора не съумяват да осъществят капацитета си в живота и работата е, че пропиляват силата си на прочувствено или физическо равнище. Следователно те остават доста малко сила за умствени действия. Повечето хора „ изгарят “ своята прочувствена сила посредством изложение на негативни страсти. Всъщност, един петминутен, неконтролиран изблик на яд, може да изгори толкоз сила, колкото някой човек ще употребява в осем часа работа. Основното тук е да мислите непрестанно за това по какъв начин можете да останете спокойни и положителни, да работите безпрепятствено и ефикасно, с цел да можете да имате повече умствена сила, вършейки нещата, които са най-важни за вас в всекидневието.

Как да увеличим умствената сила:

Визуализирайте, мислете положително, забавлявайте се повече, бъдете любопитни, четете стойностни книги и слушайте хубава музика, медитирайте и се занимавайте с креативен действия.

Бъдете виновни и се грижете за себе си като се стремите да бъдете по-спокойни и оптимистични пред ежедневните проблеми и разочарования Колкото повече сила имате, толкоз по-щастливи и по-продуктивни ще бъдете във всяка една сфера на живота си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР