Най-уплашената държава в света?Британски социолози от YouGov попитаха от какво

...
Най-уплашената държава в света?Британски социолози от YouGov попитаха от какво
Коментари Харесай

Да се боиш от всичко и всички: страх и ужас в Америка

Най-уплашената страна в света?

Британски социолози от YouGov попитаха от какво се боят най-вече американците.

61% от интервюираните жители на Съединени американски щати се притесняват, че през идващите години може да избухне трета международна война. 77% са захласнати от страха, че Съединени американски щати ще вземат участие в него.

6% се опасяват от международна война, само че се надяват, че Съединени американски щати няма да вземат участие, а останалите 18% не са сигурни в това, което не им прибавя смелост.

Русия, Китай, Иран, Ирак, Куба, Пакистан, Саудитска Арабия и Турция са посочени като врагове на Америка и вероятни съперници в една международна война. Това, апропо, е съвсем целият състав на актуалните и възможни бъдещи участници в БРИКС.

Странни хора са тези американци - някои от тях се надяват, че при положение на такава война Западът ще завоюва.



- оповестяват социолозите от YouGov.

Американците таят плахи очаквания за победа, само че самите те не желаят да водят война.

Ако избухне международна война с присъединяване на Съединените щати, единствено 6% от американците споделят, че биха били доброволци на военна работа.

9% споделят, че не биха били доброволци. 13% споделят, че не биха отишли на война нито като доброволци, нито на наборна работа. Тоест, просто казано, биха се записали като дезертьори. Дори Америка да бъде нападната от враговете, единствено 16% биха защитили непринудено родината си.

Малко повече са искащите да служат на родния фронт по време на международната война. 9% са декларирали, че са подготвени непринудено да оказват помощ на фронта в тила. 12% няма да станат доброволци, само че ще служат, в случай че бъдат призовани. Ако Съединените щати бяха под непосредствена опасност от навлизане на врагове, единствено 26% биха се присъединили непринудено,но в небойна работа.

67% от американците се опасяват от потреблението на нуклеарни оръжия в международна война. 30-40% са смели и подготвени да го употребяват в отговор на нуклеарна офанзива против Съединени американски щати. Но при положение на потребление на нуклеарно оръжие в Украйна или Тайван единствено 10-15% от американците считат, че е належащо да се отговори симетрично.

40% от американците се опасяват от края на света.

Проучване на компанията Finder откри, че 40% от поколението Z (възрастни, родени след 1997 г.) през миналата година са похарчили пари за обезпечаване на неща от първа нужда за деня на Страшния съд

Много бранители на Страшния съд споделиха, че вземат защитни ограничения преди изборите през 2024 година, тъй като се опасяват, че те ще провокират революция, до момента в който други се притесняват от предстоящо огромно естествено злополучие.

Във всички възрастови категории храната и водата са най-често купуваните продукти в подготовката за деня на Страшния съд, а 20% от подготвящите се от „ генерация Z “ пазарят тоалетна хартия.



“, написа Daily Mail.

Роуън Макензи изясни: Тя също по този начин посъветва всички да се запасят с оръжия:

В един от нейните най-гледани клипове, който има 422 700 гледания и над 34 000 лайкове, тя прави обиколка на бункера си.

На върха на екрана на видеото текстът гласи: „

Съгласно резултатите от същото изследване на Finder, 40% от американците се запасяват с оръжия.

Близо 8 от 10 американци (77%) споделиха в изследване на NewsNation/Decision Desk HQ, че са загрижени, че войната на Израел с Хамас може да докара до терористични офанзиви в Съединените щати.

По-голямата част от възрастните в Съединените щати са уплашени от всеобщите стрелби, а една трета от възрастните в Съединени американски щати декларират, че страхът от всеобщите стрелби ги възпират да посещават избрани места и събития, според последното изследване, извършено от Американската психическа асоциация (APA).

По данните на изследването, повече от три четвърти от възрастните (79%) в Съединените щати споделят, че се усещат уплашени заради боязън от вероятни всеобщи стрелби и трансформират държанието си заради тази причина.

Почти един на всеки трима възрастни (32%) споделят, че не могат да отидат на никое място, без да се тормозят, че ще станат жертва на всеобща пукотевица, до момента в който почти същият брой (33%) настояват, че страхът ги възпира да вървят на обществени събития. Близо една четвърт (24%) от възрастните оповестяват, че са трансформирали метода си на живот заради боязън от всеобщите стрелби.

На въпрос къде се усещат уплашени от опцията за всеобща пукотевица, възрастните най-често показват обществено събитие (53%), търговски центрове /молове/ (50%), в учебно заведение или университет (42%) или киносалон (38%) ), като единствено всеки пети (21%) споделя, че в никакъв случай не се е чувствал уплашен от опцията за всеобща пукотевица.

Чернокожите американци се опасяват най-вече от всеобщи стрелби (60%, спрямо 41% от белите и 50% от латиноамериканците).

„ сподели шефът на APA Артър Еванс младши.

В Съединените щати от началото на 2024 година е имало по-голям брой всеобщи стрелби, в сравнение с са миналите дни, сподели американският президент Джо Байдън, разяснявайки следващата всеобща пукотевица, станала в Канзас Сити (Мисури), където се организира церемониал в чест на спечелилите в Super Bowl (името на финалния мач за купата първенец по американски футбол).

На 14 февруари в Канзас Сити, по време на церемониал за спечелилите в Супербоул, двама души откриха огън по събралите се, убивайки един човек и ранявайки други 22-ма.

Масовата пукотевица в Канзас е последната демонстрация на епидемията от въоръжено принуждение в Съединените щати, споделиха конгресменът Максуел Фрост и журналистката Джемеле Хил по MSNBC. По тяхно мнение, сходни закононарушения са се трансформирали в норма в страната и всеки ден лишават живота на американци.

От началото на 2024 година в Съединени американски щати са регистрирани повече от 50 всеобщи стрелби. Масовата пукотевица до момента е умъртвила минимум 92 души и ранила 186 други.

Най-много хора са починали вследствие на всеобщи стрелби в град Аделанто, Калифорния (6 души) на 23 януари и град Джолиет, Илинойс (8 души) на 21 януари. Демократите са на власт и в двата щата.

От началото на годината 2199 души са били убити и 3731 ранени при принуждение с оръжие в Съединени американски щати. 34 жертви са деца под 11 години, 167 - младежи на възраст 12-17 години. Също по този начин 68 деца и 378 юноши са получили пострадвания с друга тежест. Още 95 души са се самоубили с оръжие.

Някога Америка беше считана за водач на по този начин наречения свободен свят. Сега наподобява, че претендира за купата най-изплашената страна.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24141Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед26920Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед65491Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед31224Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед13477Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед547117Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177731Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135911Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91752Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов19211Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев23286„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора частРумен Петков151702Най-страшното занапред следва! От най-високо равнище идва предизвестие за война!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР