Най-точният показател е една червена карта, която показвате. Нямате област,

...
Най-точният показател е една червена карта, която показвате. Нямате област,
Коментари Харесай

Йотова: Борисов изпусна волана на джипката, дано не изпусне и този на държавата

Най-точният индикатор е една алена карта, която показвате. Нямате област, в която да няма проблеми, а ограниченията са несъответстващи. Това счита вицепрезидентът Илияна Йотова, която даде мощно сериозно изявление по отношение на ръководещите в ефира на бТВ.

" Беше значимо да покаже на лекарите по какъв начин бучи една маркировка. Прекалено доста почитам пасажерите в тази кола. Имаше и един миг, в който водачът изпусна кормилото, нека не е изпуснал кормилото и на страната ", разяснява тя, визирайки обиколката на премиера Бойко Борисов с джипа със здравния министър проф. Костадин Ангелов и шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Пред бТВ Йотова сподели, че най-тревожното е, че хората не имат вяра в ограниченията, които постанова кабинетът. По думите ѝ те не имат вяра и в парите, които се разпределят.

" Държавата е пред детонация ", съобщи Йотова и се похвали: " Моите прогнози тук, в това студио, се сбъдват. " На въпрос кое се е сбъднало, Йотова самодоволно отговори: " Поисках във вашето студио оставката на здравния министър и то се случи. "

" Оставка " обаче на Кирил Ананиев няма, а финансистът стана министър, който изготви бюджета на страната, отвърна я водещият. " Този бюджет виси във въздуха ", пък отговори Йотова.

Безотговорност е да се споделя, че има положителни ограничения, само че българите не желаят да ги съблюдават, сподели тя.

" В момента водещи са специалистите и лекарите, тъй като лекарите за разлика от политиците се научиха да работят в изискванията на рецесия.

Новата опорна точка на министъра на опазването на здравето е, че обществото е отговорно за болестта, тъй като сме безотговорни. Министърът е човек, който умело би трябвало да изслуша какво би трябвало да се направи.

Знаем ли сега с какъв брой лечебни заведения и кревати разполагаме? Къде са тези лечебни заведения, с какво съоръжение и инсталация. Когато президентът Румен Радев сподели, че би трябвало да има стратегия, по която да се изразходват, те го упрекваха, че е против държавното управление.

От това политиканстване желая да излезем. Ние ще излезем от тази рецесия макар държавното управление, здравния министър и хаоса, който се основава в страната. Ще излезем дружно като жители. Не съм съгласна с това, че хората са безотговорни. Виждам какъв брой са прецизни хората.

Безотговорност е да се споделя, че има положителни ограничения, само че българите не желаят да ги съблюдават. Държавата може да бъде отворена и с ограничения. Не считам, че ние всички би трябвало да се научим на изкуството да се движим по ръба на бръснача. Трябва да има повече разсъдък, а не предпочитание за политическо оцеляване ", уточни тя.

" Кому е нужно да вървим по бръснача, като можем да вземем съответни ограничения? Знаете ли какъв брой клиники са затворени, тъй като има инфектирани лекари? ", запита вицепрезидентът.

Тя приказва и за напрежението в страната като цяло, а освен сред институциите. Йотова е безапелационна, че властта няма отговор на нито един въпрос тъй че да се успокои обществото. И в този миг се следи опит за " насъскване " един против различен сред лекарите и напомни вчерашното изявление на здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов.

" Вчера се държеше като контрольор в детска педагогическа стая, който ни се накара, че купуваме медикаменти ", счита Йотова.

" Нали знаем, че сега всички сме в една лодка? Министърът отиде в Народното събрание и не даде един въпрос да му бъде заложен. От какво се опасяват? ", разяснява още вицепрезидентът.

Йотова счита, че идната огромна рецесия ще бъде още веднъж в домовете за остарели хора, тъй като заплатите в обществената сфера са доста ниски. Тя счита, че у нас всичко се прави на парче.

Тя уточни, най-тревожното е, че хората не имат вяра в ограниченията от държавното управление. " Хората бяха лъгани, те не имат вяра, че парите, които се оповестяват за здраве на Министерския съвет, не имат вяра дали ще бъдат дадени и защо тъкмо. Ние не знаем защо се изразходват средствата, чуваме единствено едни числа и милиони. Нека да забележим лекарите дали и по какъв начин и по кое време ще ги получат тези спомагателни 1000 лв.. Миналия път не бяха дадени на доста места. От няколко дни се приказва за разпад на общинските лечебни заведения ", продължи с рецензиите си Йотова.

" Народно събрание е изключено от вземането на решения за ограниченията за рецесията, това за мен е неразбираемо. Нашият парламент е напълно отхвърлен от този поток по разискване на ограниченията ", означи Йотова, само че избегна коментар за какво нейните съпартийци се крият из коридорите.

" Ние ще излезем от тази рецесия макар държавното управление, макар министъра. Ще излезем от рецесията макар хаоса. Ще излезем като общество. Как е допустимо да се внушава, че има непослушни българи, които не желаят да съблюдават ограниченията? ", безапелационна е тя.

По тематиката за пътуването на президента Румен Радев в Естония, Йотова съобщи: " Нищо укоримо не виждам в постъпката на президента ". " Някои неща бяха спестени във връзка с визитата на президента в Естония. РЗИ се обърна към президента едвам на идване от Естония ", добави тя.

На въпрос разисква ли с президента своите позиции, Йотова отговори: " Разбира се, че ги обсъждаме тези въпроси! " Попитана тогава какво ѝ е мнението за освобождението на Калоян Методиев поради присъединяване му в купона на Нинова на Боровец, Йотова се измъкна: " Да не бъдем толкоз обикновени. "

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа президента за втори мандат, тя уточни: " Не виждам причини в противоположна посока ".

По думите ѝ напрежение сред Румен Радев и Корнелия Нинова няма. " Създава се едно изкуствено напрежение. Това е част от борбата против Румен Радев и опит за блокиране на втория му мандат ", сподели още Йотова.

Във връзка със Северна Македония Илияна Йотова позволява, че върху нас е оказван напън и ние може да се откажем от твърдата си позиция.

" Правителството не споделя цялата истина към срещите за районен съд Македония в последните дни, мисля, че има план, за който не знаем. Аз като български политик не съм задоволена от последната среща в София, Берлинският развой е сериозен, на тази среща в София не се взеха никакви съществени решения, видя се и методът, по който премиер-министърът с скука сподели, че не е задоволен, сподели Йотова.

България няма по какъв начин да отстъпи от позицията от предходната година, взета при президента, по този начин няма по какъв начин да отстъпи по този начин и от декларацията на Народното събрание и решенията, взети и от Министерски съвет. Тук има единодушие, добави Йотова.

Имало е напън върху външния ни министър в Берлин най-вероятно, несъмнено ще има компромис и нека не е по този начин. Нашата позиция би трябвало да е такава, каквато е била досега, акцентира Йотова. Президентът Георги Първанов беше предложил доста добра позиция, в случай че се бяхме вслушали за спомагателен анекс, нямаше да сме в такава обстановка ", означи още Йотова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР