Най-тежката суша в Италия от 70 години оголи колоните на

...
Най-тежката суша в Италия от 70 години оголи колоните на
Коментари Харесай

Пресъхналата река Тибър разкри основите на моста на Нерон

Най-тежката суша в Италия от 70 години оголи колоните на античен мост над река Тибър, в Рим употребен в миналото от римските императори , който е бил опустошен преди трети век, предава Associated Press.

Две колони от моста на Нерон са станали забележими през по-голямата част от лятото покрай моста Виторио Емануеле , който пресича реката покрай Ватикана.

Мостът е издигнат през първи век за император Нерон, с цел да стигне до градините си покрай хълма Яникулум в региона на днешния площад Свети Петър, сподели историкът Антъни Маянлахти. Мостът към този момент се е разпадал през третия век, трафикът е бил отклонен към близкия мост " Сант " Анджело ", който насочва поклонниците около замъка " Сант " Анджело " към Ватикана.

Първоначално се е считало, че мостът на Нерон е имал четири стълба , само че Маянлахти споделя, че два са били демонтирани през 19 век, с цел да се улесни речния трафик.

" Тъй като равнището на водата на реката е толкоз ниско в този момент заради тежката суша в цяла Италия, можем да забележим доста повече опори на моста, в сравнение с нормално, " сподели Маянлахти.

В годините с обикновено равнище на водата един от стълбовете на моста постоянно може да се види в най-сухия сезон, само че тази година се виждат два.

Италианското държавно управление разгласи изключително състояние в няколко района поради продължителната суша и съпътстващата я гореща вълна. Сушата също разкри танк от Втората международна война в най-голямата река на Италия, По.
 Езерото Гарда в Италия е спаднало до невиждано ниско равнище
Езерото Гарда в Италия е спаднало до невиждано ниско равнище

То губи по два сантиметра от равнището си дневно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР