Най- тежката мярка „задържане под стража“ наложи Районният съд в

...
Най- тежката мярка „задържане под стража“ наложи Районният съд в
Коментари Харесай

Арест за мъжа, който задигна 36 т метали от БДЖ

Най- тежката мярка „ задържане под стража “ наложи Районният съд в Димитповград на Митко Митев, който преди дни бе арестуван за кражба на 36 т метали от база на БДЖ в Димитровград.

На 37-годишния мъж е повдигнато обвиняване, че 28 януари до 4 т.м., при изискванията на продължавано закононарушение и посредством потребление на автомобил и механически средства, лишил - 20 железни колооси за локомотиви и кофа за локомотив на стойност 15 750 лв.. Както съобщихме преди дни, мъжът бе заровен, откакто продаде металите за скрап в Стара Загора.

Днес Митев сподели, че бил употребен, изплаща задължения, и че кражбата станала благодарение на надзирател въз основата. Митев обаче е единственият упрекнат.

Съдът реши, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност. Взе поради, че данните по делото сочат съществуваща действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение, защото, видно от приложената информация за съдимост, същият е осъждан неведнъж. Настоящото действие е осъществено при изискванията на рисков рецидив и се отличава с висока степен на социална заплаха. Налице е и заплаха лицето да се укрие. С оглед на тези съображения съдът взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в Хасково.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР