Най-тежката мярка за неотколнение - задържане под стража, постанови Пловдивският

...
Най-тежката мярка за неотколнение - задържане под стража, постанови Пловдивският
Коментари Харесай

Съдът наложи арест на майката, обвинена в убийството на детето си

Най-тежката мярка за неотколнение - задържане под стража , постанови Пловдивският областен съд за 30-годишната Лиляна Халкалиева , упрекната, че е намушкала смъртоносно 8-годишната си щерка Вилияна на 1 юни в пловдивското село Желязно. Това решение може да бъде оспорено пред Апелативния съд, оповестява.

Заседанието по мярката за неотклонение се организира в УМБАЛ " Свети Георги " , тъй като Халкалиева е пробола и себе си, откакто нанесла удари на детето. Тя е оперирана, само че е към момента в тежко положение. Съдът реши, че събраните досега еднопосочни доказателства са единомислещи в поддръжка на извода, че Халкалиева е съпричастна към убийството, в което е упрекната. Магистратите са на мнение, че при мярка, друга от задържане под стража, има действителна заплаха дамата да извърши друго закононарушение и към този процесуален миг се постанова тя да бъде под непрекъснат контрол.

На този стадий няма информация за претекстовете майката да посегне на детето си. Разследващите работят по всички вероятни версии, само че най-вероятната е, че Лиляна Халкалиева е била в тежко писхическо положение сега на нападението. Хората от селото обаче я разказват като спокоен и мирен човек, който добре гледа детето си.

Халкалиева живее с майка си и вуйчо и съседите споделят, че в никакъв случай не са чували кавги в тяхната къща. Жената е нанесла 10 удара с нож на момиченцето. То е издъхнало на път към болничното заведение.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР