Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ наложи днес Хасковският

...
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ наложи днес Хасковският
Коментари Харесай

Арест за убилия сириец в бежанския лагер на Харманли

Най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ наложи през днешния ден Хасковският областен съд на 35-годишния сириец с кюрдски генезис Рамадан Алабдалах Мохамад, упрекнат за убийството на 21-годишен сириец в бежанския легар в Харманли. Мохамад не се признава за отговорен и твърди, че се защитавал и бил атакуван.

Трагичният случай стана вечерта на 24 юли до хале № 11 в харманлийския бежански лагер. Между двамата зародил спор поради оповестени в чат група разгласи за продажба на артикули от Мохамад, описа на брифинг заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

В групата настанените от лагера обменяли само информация за придобиване на статут и 21-годишният направил забележка за обявите. Межда двамата почнал пердах с пръчки, а откакто по-младият паднал на земята Мохамад му нанесъл удар с нож в региона на дясната плешка, в резултат на което той умрял на място.

Присъствалите очевидци и причинителят се разбягали. След подаване на сигнала до полицията малко по-късно е бил открит ножът, а Рамадан Мохамад арестуван в град Харманли.

Той е упрекнат, че умъртвил съзнателно 21-годишният сирийски жител. Събраните до този миг материали по досъдебното произвеждане дават съображение да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието. Това сочат показаните протоколи за оглед на местопрестъпление, показанията на разпитаните очевидците, протоколите за различаване на лица, протокол за освидетелстване, протокол за оглед на материални доказателства, здравна експертна информация и здравна документи, уточни съдът.

Обвиняемият не се признава за отговорен, само че в това време удостоверява нанасянето на удара – пронизване с нож на едно от лицата, за които твърди, че са го нападнали.

Тежестта на осъщественото закононарушение и плануваното за него наказание- от 10 до 20 година затвор, са задоволителни, с цел да стимулират обвинения да се укрие и с това да затрудни провеждането и и приключването на наказателното произвеждане, регистрира още съдът. Като в претекстовете си сочи и, че обвиненият е непознат жител, преди действието пребиваващ в бежанския лагер в Харманли, излизането от който е следено, само че не е лимитирано, което също води до действителна заплаха да се укрие.

В случай на обжалване или митинг Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 3.08.2023 година от 10:00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР