Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, е наложена на

...
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, е наложена на
Коментари Харесай

Остават в ареста четиримата, пребили и ограбили пенсионер във Врачанско

Най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", е наложена на четиримата мъж е, упрекнати в грабежа на самотноживеещия 76-годишен дядо от село Търнак , Бяла Слатина. Решението е на Окръжният съд във Враца.

Четиримата са привлечени като обвинени от Окръжната прокуратура във Враца за това, че през нощта на 7 против 8 юни, са откраднали 1500 лв. от С.Д. от същото село, като са използвали мощ. При нападението в дома му четиримата нанасят голям брой удари с ръце и твърди предмети по главата, тялото и крайниците на стопанина . От побоя възрастният мъж получава междинна телесна щета. Пострадалият към момента се лекува в плевенска болница.

След следствие е открито, че съпричастни към осъщественото действие са четирима души - на възраст от 17 до 38 година, двама от които рецидивисти.

Престъплението, за което четиримата са привлечени като обвинени, е наказуемо с „ отнемане от независимост “ за период от пет до 15 години . Съдът е приел, че от събраните до момента доказателства има обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към действието, за което са упрекнати. 

Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано на по-горна инстанция, Апелативния съд в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР