Най-страшното е, че КТБ продължава да бъде възможна в момента.

...
Най-страшното е, че КТБ продължава да бъде възможна в момента.
Коментари Харесай

Христо Иванов предупреждава, че случаят КТБ и сега е възможен

Най-страшното е, че КТБ продължава да бъде допустима сега. Това разяснява в предаването " Тази заран " по bTV някогашният правосъден министър и водач на " Да България " Христо Иванов.

" Подобни обстановки, в които хора, упражняващи икономическо, медийно и политическо въздействие, основават такива отвън законни предприятия, каквото е била КТБ, и сега не престават да се случват. Този модел на корупция по никакъв метод не е спрян и не непризнат от българския политически хайлайф ", съобщи Иванов.

Според Христо Иванов стои въпросът дали въобще българското държавно управление желае връщането на Цветан Василев, който е главният обвинен по делото КТБ. Иванов посочи като мотив обстоятелството, че при визитата си в Сърбия вицепремиерът по правосъдна промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева е декларирала, че тази тематика не е била обсъждана.
" Дълбоко се колебая, че българското държавно управление има предпочитание да го върне ", съобщи Христо Иванов.

 Прокуратурата отклони вниманието от КТБ със суджука, разгласи Христо Иванов на митинг пред Народно събрание
Прокуратурата отклони вниманието от КТБ със суджука, разгласи Христо Иванов на митинг пред Народно събрание

Около 20 души носеха транспарант с надпис " Няма да мълчим

Той бе безапелационен, че Делян Пеевски е бил част от онази политическа среда, в която е ставало допустимо построяването на цялата тази политическа пирамида, каквато е представлявала КТБ.
" Той е бил основна част от договарянето на прехвърлянията на тези държавни средства. Получавали са заеми, с които е финансирано огромна част от разрастването на империята му - неговата и на майка му. Много е мъчно да се приказва за това, че той е бил ощетен. Менда Стоянова бърка клиент на банка с възложител ", уточни Христо Иванов, в отговор на изказванието на Менда Стоянова, че Пеевски, в случай че е бил клиент, най-вероятно е измежду ощетените.

 Още 2012 година КТБ щеше да е във банкрут, в случай че надзорът бе ефикасен, счита Чобанов
Още 2012 година КТБ щеше да е във банкрут, в случай че надзорът бе ефикасен, счита Чобанов

Управителният съвет не е бил наясно със положението на банката (КТБ)

Журналистът Николай Стайков, който е един от вносителите на сигнала в прокуратурата за КТБ, съобщи по отношение на хода на делото, че " липсва това усърдие да бъде изкарано изчезналото другарче. Не виждаме суджуковият възторг, с който се проверяват други корупционни афери ", уточни той.

По думите му измежду упрекнатите лица за КТБ липсват няколко министър-председателя.

" Разследването за КТБ има шанса да откри някои от най-големите корупционни афери на последните години. Има късмет да се откри по какъв метод е станала огромна централизация на пари от общински и държавни компании в една банка ", сподели още журналистът.

" Прокуратурата сега има късмет да види и откри най-голямото пазаруване на български медии посредством сложени компании за политическо въздействие ", посочи още Стайков и продължи с установяването на най-скъпата политическа акция на България без цензура.

Стайков се съгласи с рецензиите, направени към измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс. Припомняме, в четвъртък пет обединения - Демократи за Силна България, " Движение Да България ", Зелените, Български земеделски народен съюз и ДЕОС внесоха искане за налагане на несъгласие от страна на президента Румен Радев върху измененията в двата закона. Христо Иванов разяснява, че измененията в Наказателно-процесуален кодекс разрешават на прокуратурата да лишава от Софийски градски съд делата за корупцията по високите етажи на властта и да ги концентрира в профилирания съд.

" Това е безусловно политическо решение, което обслужва ползите на статуквото в правосъдната власт ", съобщи Иванов. Той цитира ръководителя на Венецианската комисия, който споделя, че българската прокуратура не просто не се бори с корупцията, а е източник на корупция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР