Най-старият и водещ университет в Източното Средиземноморие – Американският университет

...
Най-старият и водещ университет в Източното Средиземноморие – Американският университет
Коментари Харесай

`Най-старият и водещ университет в Източното Средиземноморие влиза в Кипър

Най-старият и водещ университет в Източното Средиземноморие – Американският университет в Бейрут, влиза в Кипър. На гала през днешния ден президентът на Кипър Никос Христодулидис ще постави главния камък на новия му кампус в град Пафос.

„ Американски университет в Бейрут Медитеранео “ /AUB Mediterraneo/ се споделя новото образователно звено в Пафос, което ще одобри първите си студенти през септември тази година в три факултета – по изкуства и науки, по инженерство и архитектура, и по бизнес.

Академичната година ще стартира във краткотрайна база, предоставена от общината.

Първата фаза от строителството на образователния комплекс е на стойност 32 млн. евро и се чака да бъде приключена през октомври следващата година. Инвестициите в трите стадия на осъществяване на плана ще надвишават 100 млн. евро.

След цялостното създаване на просветителния център в него ще се образоват 3000 студенти.

Откриването на новия университет в Пафос е доста значимо събитие за града и страната, защото с него за първи път в Кипър ще работи международнопризнат влиятелен университет със 160-годишна история, споделиха от общината.

Според интернационална ранглиста образователното заведение – майка в Бейрут е измежду най-хубавите в света, като заема първо място в района на Източното Средиземноморие по пряк достъп на възпитаниците му до пазара на труда, оповестиха от управлението му.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР