Най-старата централна банка в света смята, че са нужни изцяло

...
Най-старата централна банка в света смята, че са нужни изцяло
Коментари Харесай

С изчезването на кеша най-старата централна банка се притеснява за личните данни

Най-старата централна банка в света счита, че са нужни напълно нови регулации, които да запазят персоналните данни и поверителността на клиентите в ерата на безкасовите разплащания.

Швеция бързо се трансформира в страната, чиито жители употребяват минимум кеш в света. Потребителите изоставят парите в брой и избират банковите карти и приложенията на телефоните им. Но в случай че разплащанията се правят от частни компании, това може да се окаже проблем.

Нуждата от оправянето с него стана все по-ясен в миг, в който стана ясно, че персонални данни на милиони консуматори на Фейсбук са били употребявани не по предопределение от трета страна.

" Може би не желаеме частни банки да могат да употребяват цялата информация за транзакциите, които те към този момент имат ", споделя Мартин Флоден, подуправител на Шведската централна банка, представен от Bloomberg. " Затова може би имаме потребност по-строги регулации ".В институцията даже разискват опцията да издадат лични платежни карти или приложения, или да основат сметки с така наречен е-крони като метод да защитят потребителите.

Вече не е допустимо да бъде спрян прехода към безкасово общество, само че може би има способи резултатът да бъде понижен. Рискбанк обмисля да отвори офиси в Швеция, а страната даже да накара банките и всички магазини да продължат да одобряват кеш. Но тези благоприятни условия може би не са най-хубавото, счита Флоден. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР