Най-старата къща на дърво в света се намира в Пичфорд,

...
Най-старата къща на дърво в света се намира в Пичфорд,
Коментари Харесай

Откриха най-старата къща на дърво: как изглежда отвътре СНИМКИ

Най-старата къща на дърво в света се намира в Пичфорд, в английското графство Шропшър. Първите споменавания за него датират от 1692 година, написа таблоидът The Sun.

Според исторически данни, от тази къща върху голяма липа, кралица Виктория се е възхищавала на лова на лисици по време на визитата си в Пичфорд Хол.

Когато структурата е била издигната за първи път през 1600 година, тя е била поддържана напълно от дърво, само че в този момент се поддържа от железни стълбове и жици. При преустройствата през 1760 и 1980 година майсторите съумяват да запазят достоверния таван корниз, дъбовия под и готическите прозорци.

Всеки, който се интересува, може да поръча обиколка, която коства 20 паунда (около 1 хиляди UAH) и включва цялостна инспекция на покрайнината, само че от съображения за сигурност е неразрешено влизането в къщата.



Ето по какъв начин наподобява къщата на дървото от вътрешната страна / Снимка: Pitchford Estate

Туристите могат да отседнат в близкия Tree House Barn, който има всичко належащо за удобен престой, в това число вода от артезиански бунар, възобновимо отопление от въздушна термопомпа и слънчева сила.



Местният хотел Tree House Barn / Снимка: Pitchford Estate

Пътуващите могат да се провиснал в стаи с двойни кревати, независими бани, отворени кухни, както и сателитна телевизия и безвъзмезден Wi-Fi. Допълнително преимущество е градината с вътрешен двор и ъгъл за барбекю.



Най-старата къща на дърво в света / Снимка: Pitchford Estate

Между другото, във Англия се намира и най-голямата къща на дърво в света - The Treehouse at The Alnwick Gardens, в която е открит комфортен ресторант.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР